Snart kan du spela ”Super Mario” på en ny NES-konsol – gjord av 2600 Legobitar

Nostalgitrippen alla Super Mario-älskare förtjänar.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2020-07-14 16:21  |  Lästid: < 1 minuter

Lego är kända för att inte direkt bara hålla sig till att enbart producera sina ”vanliga” legoboxar och vara nöjda med det. Nej, stora hus på 12 000 kvadratmeter ska byggas, vräkiga legoset för tusentals kronor ska släppas och så finns Legoland – alltså hela nöjesfält dedikerade till plastbitarna i form av han- och honkopplingar.

Nu är Lego igen igång med ännu ett spexigt projekt – denna gång i samarbete med Nintendo genom att återskapa den klassiska NES-konsolen (Nintendo Entertainment System) som lanserades i Sverige 1986 och var mångas första tådopp in i gamingvärlden – i alla fall om du tillhör generation x.

Lego-kitet, som släpps den 1 augusti, kommer innehålla en handkontroller med kabel, ett Super Mario-spel och en 80-tals-tv. Och allt detta i legoform, förstås. Kitet kommer finnas tillgängligt på Legos hemsida med en tyngre prislapp på 2 699 kronor.

Tv:n kommer även vara interaktiv vilket innebär att du faktiskt kan spela Lego Super Mario på riktigt. Eller ja – åtminstone på ett väldigt manuellt vis. Du kan bygga egna levlar med olika hinder, mynt och uppgraderingar och sedan snurra en pinne på sidan av legoapparaten för att Mario ska börja röra på sig. För att få hela Super Mario-upplevelsen krävs en extern legofigur av den mustaschbärande rörmokaren. Fäster du den på tv:n får du nödvändiga ljudeffekter i form av ”Wahoo” och ”Here We Go!”.

Är du sugen på det komplexa legosetet på 2646 bitar som rekommenderas för dig över 18 år kan du beställa det på Legos hemsida från den 1 augusti.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-07-15 09:36