Ny Netflix-dokumentär undersöker skräckhotellet som inspirerat ”American Horror Story”

Cecil Hotel

Kallå kårar när dokumentärserien ”Crime Scene: The Vanishing At The Cecil Hotel” landar på Netflix nästa vecka.

Joakim Almén | Foto: Netflix  |  Publicerad 2021-02-02 11:35  |  Lästid: 2 minuter

Grattis true crime- och skräckälskare! Snart kommer en av allt att döma perfekt mix av de båda extremt populära genrerna. Precis som många gånger förr är det streaminggiganten Netflix som ligger bakom ännu ett dokumentärprojekt, och den här gången är det ökända skräckhotellet Cecil Hotel i Downtown, Los Angeles – ”LA:s dödligaste hotell” – som är under lupp.

Bakom dokumentären står Joe Berlinger, som bland annat gjort den omtalade Netflix-dokumentären Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes. I hans nya fyra avsnitt långa dokumentärserie Crime Scene: The Vanishing At The Cecil Hotel punktmarkeras fallet kring collegestudenten Elisa Lam, som försvann under mycket mystiska omständigheter från Cecil Hotel 2013. Fallet blev mycket uppmärksamt, inte minst för att en video släpptes på Lam där hon beter sig minst sagt besynnerligt i en av hotellhissarna.

Frågorna går än idag isär och svaren är få: Var hon jagad av någon? Hade hon en psykos? Var hon påverkad av en substans?

Några veckor efter Lams försvinnande återfanns hon död i en vattentank på hotellets tak – och många omständigheter kring dödsfallet är fortfarande höljt i dunkel.

Skräckhotellet Cecil Hotel och Elisa Lam-fallet har inspirerat den extremt mörka femte säsongen av skräckserien American Horror Story.

I trailern får vi höra att folk refererar till Cecil Hotel som ”dödshotellet” och hotellchefen frågar retoriskt: ”Finns det något rum där någon inte dött?” Bildspråket och känslan i den drygt två minuter långa hajpbyggaren för osökt tankarna till det uppmärksammade och hemska (och hemskt spännande) fallet om mördaren Luka Magnotta som mynnade ut i en av 2020 års största dokumentärsnackisar, Don’t Fuck With Cats: Hunting an Internet Killer.

Dokumentären ”Crime Scene: The Vanishing At The Cecil Hotel” består av fyra avsnitt och har premiär på Netflix den 10 februari.

Spana in trailern till Netflix dokumentärserie om skräckhotellet Cecil Hotel här!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-02-02 11:40