Hoppa till innehåll

Ny restaurang i Stockholm ska bli ”hela Sveriges korvarena”

Korvfest i city när restaurang Banger tar in gatuköksklassikern i värmen.

Korven flyttar in i finrummen när restaurang Banger slår upp portarna i storsatsande restauranghubben MESS på Mäster Samuelsgatan 19. Bakom satsningen står ”fastighetsfantasten” Jimmie Hall, restaurangveteranen Michael Howing och korvkungen Kerim Akkoc, som bland annat grundat Taylor and Jones (numera The Butchers Deli) och dessutom står som medförfattare till korvbibeln ”Taylors & Jones Korvbok”.

”Med Banger känner jag för första gången att jag hoppar på något som verkar för bra för att vara sant – men den här gången är det faktiskt sant. Tillsammans skapar vi något helt nytt med långsiktighet i fokus, där korven får chansen att ta den plats den länge förtjänat. När vi lyckas kommer vi att ha förändrat korv-Sverige för evigt”, säger Akkoc.

Michael Howing, Kristin Willerström, Jimmie Hall och Kerim Akkoc.

Menyn är noga utvald med ett urval av långsmala delikatesser som delvis upptäckts under den pågående Youtube-serien Den Stora Korvresan, där Kristina ”Keyyo” Petrushina, tillsammans med Jimmie Hall som inslagsproducent, reser land och rike runt för att träffa korventusiaster och lära sig mer om den folkliga maträtten.

“Med Banger kommer vi att förändra bilden av vad korv kan vara. Jag har alltid tyckt att korven har haft en oförtjänt låg status, och resan med Keyyo har om något förstärkt den uppfattningen. Nu ska vi se till att ge korven den plats den förtjänar, genom att välkomna den in i värmen tillsammans med alla som vill vara med”, säger Jimmie Hall.

Banger öppnar för allmänheten den 16 februari.

Välrenommerade arkitekten Thomas Sandell står för inredningen på Banger.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.