Toppkandidaterna att axla Arsene Wengers stora mantel

Vem kan axla den stora, stora mantel som Arsene Wenger burit under alla år i Arsenal. Vi har de fem toppkandidaterna till att ta över som tränare för Gunners.

Joel Linde  |  Publicerad 2018-04-20 15:52  |  Lästid: 2 minuter

I dag, fredagen den 20 april, släpptes bomben: Arsene Wengers 22-åriga herravälde i Arsenal kommer att få ett slut när säsongen rundas av. Således är den stora frågan som vattnar fotbollsvärldens käft vem som ska ta över rodret till den anrika London-klubben.

Spekulationerna är så klart många, och har så varit under en tid. Leipzig-tränaren Ralph Hasenhuttl har nämnts, Arsenals assisterande tränare Steve Bould är ett alternativ, liksom Gunners-legendaren Patrick Vieira.

Vi har tittat på Unibets odds över vem som blir klubbens nästa huvudtränare, men det finns en faktor som många glömmer: Vem kommer kunna axla Wengeres mantel allra bäst, när höstregnet står som spön? Det har vi tagit reda på.

Thomas Tuchel

Dortmunds förre tränare kan ta över Arsenal efter Arsene Wengere.

Tysken Thomas Tuchel tog team Tortmund… nä skojar bara. Tuchel har lämnat Dortmund och är för närvarande inte hemmahörande någonstans. Det gör honom till den tränare med lägst odds. Han tycks även vara positivt inställd till tunna dunjackor.

Joachim Löw

Joachim Löw kan bli Arsenals nästa tränare efter Arsene Wengere.

En annan tysk, Joachim Löw, är också omtalad att ta över posten. Alla känner till hans framgångar med tyska landslaget, med vilket han har kontrakt till 2020, och det verkar även som att han kan bära upp en dunjacka.

Brendan Rodgers

Brendan Rodgers kan bli Arsenals nästa tränare efter Arsene Wengere.

Nordirländaren Rodgers har kontrakt med Celtic till 2021, men är ändå en av de hetaste kandidaterna för posten, enligt spekulanter. Och som vi tydligt kan se på bilderna skulle han passa som handen i handsken på ett regnigt Emirates.

Patrick Vieira

Patrick Vieira kan ta över som tränare för Arsenal efter Arsene Wengere.

En riktig Gunners-legendar som spelade i Arsenal 1996-2005. Sitter nu på ett kontrakt med MLS-klubben New York City FC som löper up i årsskiftet. 41-åringen är en stark kandidat till posten, och har uppenbarligen lärt sig av den bästa när det kommer till att bära upp en dunis.

Carlo Ancelotti

Carlo Ancelotti kan bli Arsenals nästa tränare efter Arsene Wengere.

Italienaren Ancelotti föredrar naturligtvis kostym, men nog kan han pull off en redig täckjacka också. Dessutom har han efter brejket från Bayern München all tid i världen att jobba med Gunners!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-04-20 16:46