Instagram kopierar Facebook – lanserar livevideo och direktchatt

Instagram meddelade under måndagen att de nu lanserar två nya funktioner för sina användare. Instagram hakar på Facebooks senaste trend och ger användare möjligheten att sända live via appen.

Nanna von Knorring  |  Publicerad 2016-11-21 18:15  |  Lästid: 2 minuter

När du sänder live kommer du att kunna se vilka som följer din livesändning. Följare kan ”gilla” och kommentera din livesändning, men du kan även välja att stänga av kommentarsfunktionen. Efter att du har sänt live försvinner din video.

Om du tillåter notifikationer från appen kan du få en notis när någon sänder live, vilket även syns vid deras profilbild i Instagram Stories.

Under Explore kommer du att kunna se populära livesändningar från andra personer som du inte följer på Instagram.

Funktionen är en utveckling av det befintliga Instagram Stories där användare kan lägga upp bilder som försvinner efter 24 timmar.

Alla användare kommer att få funktionen under de kommande veckorna.

Härmar Snapchat – igen

Men nyheterna på Instagram slutar inte där. Den andra uppdateringen är än en gång lik konkurrerande appen Snapchat. Instagram-användare kommer nu att kunna skicka bilder till varandra som försvinner efter några sekunder via ”Direct” funktionen på Instagram.

Bilden, som försvinner efter ett antal sekunder, går att skicka direkt till en vän eller till en gruppchatt på Instagram. Du kan även välja att skicka bilden till flera vänner och gruppchattar samtidigt. Oavsett om ditt konto är privat eller öppet kommer bilderna endast att kunna skickas till personer som följer dig.

Du kommer, precis som på Snapchat, att se om någon kollar på bilden igen eller tar en skärmdump av den. Den nya funktionen kan du hitta under den nya ikonen som ser ut som ett pappersflygplan.

Redan i dag har de första användarna fått funktionen och alla användare kommer successivt att få tillgång till den, enligt Instagram.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 14:46