Nya Mario Kart låter ditt vardagsrum bli en racingbana

Mario Kart Live

I ”Mario Kart Live: Home Circuit”, som släpps till Nintendo Switch, tar sig Yoshi och gänget in i den riktiga världen.

Wilmer Gyllström  |  Publicerad 2020-09-04 12:21  |  Lästid: 2 minuter

Sedan 1992 har alla spelat Mario Kart i något sammanhang. Som barn eller som vuxen, eller som barn och vuxen. Oavsett när och var så älskar vi alla spelet som får oss att bli barnsligt taggade igen. Prinsessan Peach, lustiga Luigi, bossen Bowser och mustaschmannen Mario är snart tillbaka för att kasta bananskal och målsökande, röda, skal på ett helt nytt sätt.

Under gårdagen avslöjade Nintendo på deras Twitter att det kommer en rad nya spel under hösten och kommande år. Ett av detta är en uppdaterad version av världens kanske mest omtyckta spel, Mario Kart. Det nya spelet heter Mario Kart Live: Home Circuit, och du kan bara gissa vilka möjligheter som finns. Eller förresten, det kan du nog inte – så kika på videon nedan.

Med andra ord kommer du alltså kunna använda sig av en egen Nintendo-gokart om du har Nintendo Switch eller Nintendo Switch Lite. Det innebär att din fysiska bil kommer att reagera på spelets regler, fast i den verkliga världen. Otroligt. 16 oktober förväntas spelet släppas och kostnaden kommer ligga på runt 100 dollar.

För den som vill bli ännu mer nostalgisk har de även avslöjat att de kommer att släppa en uppdaterad version av Game & Watch, i samband med deras 35 års jubileum. Denna gång har spelet moderniserats med en LCD – skärm med fullfärg och kommer att efterlikna originalet. Detta spel förväntas släppas i november.

LÄS OCKSÅ: Tony Hawk är tillbaka! 11 bästa låtarna från soundtracket som revolutionerade tv-spelsvärlden

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-09-04 12:23