Det här är USA:s Anders Tegnell – som somnar(ish) när Donald Trump pratar

Donald Trump och Anthony Fauci

Han har det sannerligen inte lätt, den gode Fauci.

Jonas Fiskáare | Foto: Getty  |  Publicerad 2020-03-27 16:46  |  Lästid: < 1 minuter

Anthony ”Tony” Fauci är namnet på mannen som är på många amerikaners läppar just nu – känd som Vita husets medicinska virusexpert. Samtidigt som Trumps gäng är ansatta under mycket hård press med anledning av den förvärrade coronasituationen i USA, vänder allt fler sitt hopp till denna 79-åring från Brooklyn som ständigt figurerar i bakgrunden vid presidentens pressträffar. Han beskrivs som raka motsatsen till Trump. En veteran i sammanhanget, som sedan 1984 bossat över USA:s nationella institut för allergi- och infektionsjukdomar. Med andra ord har hunnit med att tjäna under hela sex olika presidenter och därför backar han inte heller för att sätta politiker och andra makthavare på plats – om så krävs.

Det har han inte minst visat under coronadebatten, då han upprepade gånger rättat Trump och hans kollegor i realtid, på grund av missledande eller ibland rent av felaktig informationsspridning som de gjort sig skyldiga till. Att Fauci blivit så populär i de amerikanska hemmen bottnar just i hans starka integritet, men också genom hans förmåga att nå ut till folket med allvarlig information, utan att utlösa panik.

Att behöva dela podium med Trump kan heller inte vara lätt i dessa tider – ibland märks det faktiskt på Faucis ansiktsuttryck att han tröttnat en smula på att behöva städa upp efter presidentens ständigt återkommande klavertramp.

Det här är något som många gjort sig lustiga över på Twitter, samtidigt som de skänker sin kärlek å virusexpertens vägnar.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-03-27 16:49