Annons
Annons

Ola-wenstrom-viasat-slipsViasat-ankaret Ola Wenström laddar inför fotbolls-VM i Rio. För Café berättar han om varför han aldrig visar sig i tv utan slips – och om slipmärket som döttrarna har skapat till hans ära.

* * *

Slips inger förtroende
Jag tycker att slips markerar pondus samtidigt som det är snyggt. För mig ingår det i jobbet att klä upp sig inför en match och jag trivs i kostym och slips. Många är osäkra på bredden på slipsen medan jag är benhård: sju centimeter. Är den smalare eller bredare än så kan jag inte ha på mig den i tv. Oftast använder jag sidenslipsar, men är jag på en mer ledig tillställning blir det ull eller kashmir.

Annons

Kaos med Kåmark
En gång tvingades jag att knyta en extra slips. Det var under dam-EM i England 2005. Min kollega Pontus Kåmark, som skulle sitta med mig i studion, hade försovit sig och släntrade in med 40 sekunders marginal för en ståuppa. Då fick jag snabbt dra en färdigknuten slips över huvudet på honom. Ett kul minne som vi skrattat år många gånger.

Framtiden är säkrad
Mina döttrar Nina, 20, och Cajsa, 19, startade egna slipsmärket Mr Knut by Wenström för ett år sen. Knut är mitt förstanamn. De har ritat mönstret till fem olika slipsar som alla är uppkallade efter varsin arena, till exempel Rose Bowl eller Turf Moor. Det är en kul grej, inte mer än så, men det hedrar farsan.

Berättat för Jonatan Loxdal

Ola Wenström, 47, är sportankare på Viasat. 

Foto: Johan Nilsson

Grooming: Sofia Ringberger/Agent Bauer

Ola-Wenstrom-vm-rio

Annons

Dela (1)
Tweeta

Annons


Laddar