Ölhävning är bästa botemedlet mot mobilnacke: ”En motrörelse”

Visst har vi väl alla fått ont i nacken efter ett alltför idogt stirrande i mobilen? Nu uppmanas vi att dricka öl för att röra nacken i motsatt riktning.

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-05-30 11:53  |  Lästid: < 1 minut

Du ser dem överallt, folk som stirrar ner i mobilen och har krökt nacke stora delar av sin vakna tid. Du ser dem på affären, på bussen, på jobbet, och när du råkar se reflektionen av dig själv i ett fönster.

Enligt forskning från USA kan den här onaturliga ställningen av nacken leda till kronisk värk, och vid en 60 graders lutning av nacken kan påfrestningen likställas med att ha ett åttaårigt barn hängande runt halsen – eller om du så vill – fyra bowlingklot (väger ca 30 kilo).

Och nej, det är inte smickrande att erkänna, men visst har vi väl alla fått ont i nacken efter ett alltför idogt stirrande i mobilen? Detta har Norrlands Guld tagit fasta på i sin nya reklamkampanj, där de lanserar ölhävning som ett botemedel mot mobilnacke.

En motrörelse, som de kallar det.

I tre stycken reklamfilmer visar Norrland Guld upp tre typiska situationer där din nacke skulle må bra av att dricka lite öl.

Rolig kampanj från ölmärket, men som förstås ska tas med en nypa salt.

– Med en enkel ”motrörelse” vill vi uppmuntra folk att ta hand om nackarna och ses lite mer IRL. Kampanjen har ingen som helst vetenskaplig grund men är, med det sagt, rätt så kul ändå, säger Daniel Vaccino, copy i arbetsgruppen på Åkestam Holst, till Resumé.

Mer öl från Café!

10 roliga fakta om öl du kan briljera med på nästa AW

Här kan du dricka öl i en het jacuzzi och se på bio samtidigt

15 bästa ställena att dricka öl i Sverige, enligt entusiasterna

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar