Hoppa till innehåll

Leif GW Persson lanserar pilsner: ”Jag är en kräsen ölkonnässör”

Rasmus Blom, redaktionschef på Café Magazine

Sveriges mest folkkära kriminolog släpper en egen öl tillsammans med superentreprenörerna Torsten Jansson och Pontus Frithiof. Café var på plats under lanseringen.

Sveriges nationalfågel Leif GW Persson lanserar GW:s Nyktra Pilsner – en alkoholfri lager framtagen av GW själv, entreprenören Torsten Jansson och krögaren Pontus Frithiof. För produktionen står det småländska bryggeriet Kosta Bryggeri.

– Det har varit roligt och lärorikt att producera öl, då jag själv är en kräsen och medveten ölkonnässör. Jag har stora förhoppningar på våra gemensamma produkter. Vår alkoholfria öl är ljus med bra beska och den smakar pilsner, säger Leif GW Persson.

GW:s Nyktra Pilsner är den första av två lanseringar från Kosta Bryggeri som bär Leif GW Perssons namn. Under lanseringen, som ägde rum på Pontus Frithiofs lyxkrog La Tour högst upp i DN-skrapan där både GW och Jansson är flitiga stammisar, avslöjade GW att en starköl släpps under våren, vilket inte är officiellt ännu.

– Det känns väldigt roligt att ha fått till ett så nära och bra samarbete med Leif och Pontus och vi är alla spända på att äntligen få presentera vår första gemensamma produkt. Vi är tre enkla personer som gör något stort gemensamt och vi kommer att lyfta volymerna. Vår ambition är att bli ett lönsamt bryggeri, och en ny attraktion för destinationen Kosta, vilket ska locka fler besökare till platsen, säger Torsten Jansson, vd New Wave Group och Kosta Bryggeri.

GW:s Nyktra Pilsner är en alkoholfri bernstensljus lager med mycket smak. Den har en klassisk stil och karaktär med twist. Pilsnern är bryggd på tyskt ädelhumle och har en fin balans mellan beska och sötma. Den karaktäristiska smaken av lager gör att den passar bra att dricka som den är, och även till matiga husmansrätter.

– Tillsammans har vår starka trio en stor förkärlek till mat, dryck och affärer. Vi möter uteslutande positiva reaktioner från dagligvaruhandeln och vi har förhoppningar inom en snar framtid att se GW:s Nyktra Pilsner på Systembolagets hyllor, och därigenom nå fler konsumenter. I min roll som ambassadör kommer jag naturligtvis att servera pilsnern på mina restauranger, avslutar Pontus Frithiof, grundare och ägare av Pontus Group.

GW:s Nyktra Pilsner finns inledningsvis att köpa hos utvalda återförsäljare i dagligvaruhandeln samt på restauranger, barer och hotell.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.