Annons
Annons

Det finns 11 typer av lajks – det här säger du med din reaktionsemoji

Om du lär dig hantera lajksen på rätt sätt finns det inga gränser för vad du kan uppnå.

Joel Linde
Foto IBL

Hur ogärna vi än erkänner det så betyder de där små hjärtana och upptummarna ganska mycket för många av oss. De betyder att vi lyckats vara roliga, att någon tycker att vi är smarta eller intressanta, men de kan också betyda något helt annat.

Annons

Här är 11 exempel.

1. Stödlajken

knytnave-emoji

Alla har minst en vän som liksom inte riktigt knäckt sociala medier-koden. De postar saker som inte har en sportmössa att bryta igenom bruset och samla lajks, men det betyder inte att personen bakom kontot inte förtjänar kärlek. Och det är precis vad du erbjuder med din stödlajk, en stöttande hand som säger ”jag gillar dig ändå, trots att du postar skräp på Insta”.

2. Personligt varumärkes-lajken

smiling-face-with-sunglasses

Gilla Cafe.se på Facebook

Eftersom våra vänner enkelt kan se allt vi lajkar i sociala medier är det svårt att inte ta med det i beräkningen. Varje lajk är en byggsten i det personliga varumärket, så det är ju upp till dig om du vill att folk ska se dig som en som hänger på Nyheter24 och TMZ, eller någon som analyserar världen med Robert Reich och TED Talks…

3. Mindfucklajken

lila-djavul-emoji

En mycket sofistikerad typ av lajk som kan ha otrolig sprängkraft om den lyckas, men som också kan slå väldigt fel om den hanteras slarvigt. Ditt ex, som du inte pratat med sedan ni gjorde slut under dramatiska former för snart två år sedan, lägger upp en bild tillsammans med sin nya kille.

Du vet att hon inte förväntar sig någon reaktion från dig – det vore faktiskt märkligt om du gav någon – och det är just därför du är där och lajkar. OJ vad du myser i vetskapen att du mindfucklajkat hennes bild och att hon nu inte har någon aning om vad det ska betyda.

4. Krigslajken

pistol-emoji

Det händer, ganska ofta faktiskt, att det blir öppet krig i ett kommentarsfält under en artikel som delats på Facebook. Då kan du gå in och krigslajka den kommentar du stödjer mest bara för att visa dennes motståndare att hen har fel. På så sätt engagerar du dig i frågan utan att behöva blotta dig för påhopp – och det påverkar dessutom inte ditt ”personliga varumärke” (se ovan).

5. Flirtlajken

flirt-emoji

Nej okej, du kanske inte tycker att bilden av ett löv i motljus var särskilt jättefin, men hon som la upp den är faktiskt det. Med noga avvägda flirtlajks kan en drillad användare lirka sig hela vägen fram till en dejt.

Läs om Följ mig-lajken,  Lat-lajken och Vit flagg-lajken på nästa sida – klicka på pilen!

1 2

Annons

Dela (31)
TweetaLaddar