Hoppa till innehåll

Om Liam Gallagher får som han vill återförenas Oasis när coronakrisen är över

Liam och Noel Gallagher

Liam Gallagher är uppenbarligen så rastlös av coronasituationen att han vädjar till brorsan Noel – och The Smiths! – att återförenas för en välgörenhetsspelning.

Världens offentligt mest gnabb-bråkiga bröder har inte spelat ihop sedan Manchester-bandet Oasis splittrades 2009. Sen dess har både Liam och Noel Gallagher i omgångar antytt det en framtida Oasis-återföring inte är HELT omöjlig. Varje gång har det dock fallit på brödernas tjuriga stolthet och anklagelser om pengakåthet åt båda håll – oftast med en brödratävling om vem som kan skriva den mest punchigt hånande twitter-oneliner. Men för Oasis-återföreningsoptimisten ser det eventuellt ljusare ut än på länge.

I sviterna av vad vi gissar på är grov uttråkning (kolla bara Liams twitterflöde senaste veckan och du fattar) efter att coronaviruset vänt upp och ner på världen, och uppenbarligen Oasis-sångarens tillvaro, sträcker nu Liam ut en välgörande och vädjande hand för att få med brorsan på en återförening. I en tweet uppmanar han Noel att göra ett välgörenhetsgig när den värsta coronakrisen är över. Ett välgörenhetsgig och sen kan de båda gå tillbaka till sina hyggligt framgångsrika solokarriärer.

Men det slutar inte där. I en ytterligare tweet uppmanar han Johnny Marr i The Smiths, Paul Weller i The Jam och The Cheeky Girls att ställa upp på välgörenhetsspelningen. En mega lineup på det välgörenhetsgiget får man säga.

Så vad gör vi nu då? Nu hoppas vi 1. På att coronakrisen inte eskalerar ytterligare, 2. att den går över snabbare än förväntat så att 3. Oasis POTENTIELLT kan återförenas.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.