Oscarsvinnaren Parasit ska bli HBO-serie – här är allt vi vet

Bong Jon Hoo och filmen Parasite.

Oscarsgalans stora vinnarfilm ska bli en miniserie.

Lukas Nordén  |  Publicerad 2020-02-18 09:34  |  Lästid: 2 minuter

Parasit är filmen som skapat rubriker världen över sedan de fyra vinsterna under 2020 års Oscarsgala. Regissören Bong Joon-Ho har nu bekräftat att han parar ihop sig med en annan Oscarvinnare, Vice– och Big Short-mannen Adam McKay, i ett försök att omvandla Parasit till en sex timmar lång HBO-miniserie.

Världens nya älsklingsregissör Bong Joon-Ho menar att han inte fick plats med alla sina tankar och idéer i den två timmar långa filmen och kände därför att han behövde mer tid för att berätta hela historien. Det här är det vi vet just nu:

Miniserien är inte en rak kopia av filmen

Regissören Bong Joon-Ho menar att serien inte på något vis kommer ersätta originalfilmen, utan snarare vidareutveckla filmens handling och olika teman.

Scener från filmer kommer att förlängas (Varning för spoilers!)

Bong Joon-Ho har i en intervju med The Wrap berättat att vissa scener i filmen behöver förlängas.

– När hushållerskan Gook Mun Gwang kommer tillbaka till huset sent på natten så har någonting hänt med hennes ansikte. Hennes man frågade om det i filmen, men hon svarade aldrig. Jag vet varför hon hade blåmärken i ansiktet, jag har en berättelse för det. Varför vet hon att det finns en bunker under huset? Jag har exempelvis också historia om vilken relation hon hade med den tidigare arkitekten för att få reda på sådan information.

Den förväntas vara på engelska

Miniserien förväntas vara på engelska. En vecka efter att den potentiella serien blev officiell berättade dock Bong Joon-Ho för Deadline att han är öppen för en diskussion med samproducenten McCay om vilket språk som ska talas i filmen. Han gjorde det i alla fall tydligt att det står mellan engelska och koreanska.

Vilka skådespelare kommer vara med?

Ingenting är bekräftat, men enligt tidningen Collider har flera källor bekräftat att den trefaldiga Oscarsnominerade Marvel-stjärnan Mark Ruffalo övervägs spela en av huvudkaraktärerna i serien. I en intervju med TMZ i måndags fick han frågan om möjligheten att medverka i serien, vilket han inte förnekade:

– Det skulle vara en ära att vara med, sa Ruffalo då.

Skådespelaren har redan kontakt med HBO i och med sin medverkan i deras kommande serie I Know This Much is True, som har premiär på streamingsajten i April.

När kommer serien?

Det finns ännu inte ett datum för när serien komma släppas på HBO. I en intervju fick Bong Joon-Ho frågan om när serien kommer finnas tillgänglig, vilket han skämtsamt (?) svarade på: ”Kanske 2027”.

Om du inte orkar vänta så länge så är faktiskt Parasit inte Bong Joon-Hos första film som omarbetas för tv. Hans första engelskspråkiga film Snowpiercer blir serie på TNT och har premiär redan i maj.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-02-18 09:34