Annons
Annons

Otto Knows gör första remixen någonsin på Håkan Hellströms singel

Karnevalstämning i Otto Knows tolkning av Håkan Hellströms Din tid kommer.

Markus Thunberg

Otto Jettmann, Otto Knows, ligger bakom en unik officiell remix av en Håkan Hellström-låt. Din tid kommer har fått en pampig skrud, som gjord för sommarens fester i hans tolkning som behåller mycket av originalet. Kanske inte så konstigt eftersom Otto är ett stor Håkan Hellström-fan.

Annons

– Det är jäkligt häftigt att jag fått göra den här remixen. Jag tycker det är häftigast av alla, om jag ska vara ärlig. Jag älskar Håkan Hellströms musik, säger Otto Knows till Café.

Gilla Cafe.se på Facebook

Din Håkan Hellström-kärlek, när hände det?

– Den har funnits länge och vuxit hela tiden, och jag gillar allt runtomkring Håkan. Han är så skicklig på att kombinera känslan av musiken med texter. Det försöker jag anamma i min egen musik, säger han.

Hur gick det till när Håkan lät dig remixa en av hans låtar?

– Jag spelade Klubbland på Summerburst i Göteborg och Håkan Hellström hade tydligen hört det. Bara det gjorde mig chockad. Så dök den här chansen upp. Nu hoppas jag bara att folk inte tycker det är pest. Jag vet själv hur man tänker att ingen jävel ska få röra Håkans grejer.

Hur var han?

– Han sa ”gör vad du vill” och jag har försökt göra låten till något stort som passar i sommar, men ändå behålla vemodet genom hela låten. Han sa att han tyckte min remix hade vackra melodier.

Är det en tvärflöjt man hör?

– Det är en panflöjt faktiskt, vi spelade in allt blås live.

Hur blir din show i sommar?

– Just nu håller vi på och leker lite fram och tillbaka men det är inte helt klart än. Man blir så taggad när det är soligt ute. Sedan är det kul att spela så mycket i Sverige som jag ska göra i år. Jag har inte spelat norr om Karlstad tidigare. Nu blir det sex sju spelningar på olika platser i landet.

 

Låten släpps i dag, lyssna på den här.

 

Så här skriver Håkan Hellström på sin Facebooksida: ”Hej! I dag släpps det lite annorlunda versioner på Din tid kommer. Kul att höra andra skruva lite i låten. Tack Otto Knows och Quant! Tror det är första gången nån gör remix på nån av mina låtar.”

 

Otto Knows på P3 Guldgalan 2016

Annons

Dela (79)
Tweeta

Annons


Laddar