Annons

Pånyttfödda Avalanches på listan över veckans 12 bästa låtar

Från RiRi-remixar till sydstatligt supersväng på veckans spellista. Cafés nöjesredaktör Emil Persson utser den hetaste musiken just nu.

Emil Persson
Pånyttfödda Avalanches på listan över veckans 12 bästa låtar

Fetty Wap – My environment

Mer rap och mindre sång när New Jersey-fenomenet ska följa up Trap queen-succén.

Spirit – I got a line on you

Det brutalt bisarra superbandet med Alice Cooper, Johnny Depp och Joe Perry spelade alltså på Gröna Lund i veckan. Jag var inte där – fick mitt lystmäte av Grönanfreakshow när Lenny Kravitz försatte penis i fritt fall förra sommaren – men noterade i alla fall att Hollywood Vampires hade den goda smaken att tolka Spirits I got a line on you.

Rihanna – Kiss it better (Four Tet remix)

Den brittiske Art Garfunkel-lookaliken Four Tet gick segrande ur det fyrkejsarslag av Kiss it better-remixar som stod i veckan.

Strokes – OBLIVIUS

Strokes fortsätter ta ut svängarna – sound- såväl som BMI-mässigt – och det slår rätt ibland och fel ibland. OBLIVIUS är bäst av the bunch på nya ep:n Future present past.

Book Of Fears – The water lets you in

Bloodline S02 har börjat pytsas ut på Netflix och Book Of Fears ledmotiv besitter lika mörka underströmmar som familjen Rayburn.

Otto Knows feat. Avicii – Back where I belong

Är det en slump att Otto Knows och Avicii släpper gemensam låt samma vecka som studentflaken – för att parafrasera en annan svensk EDM-profil – fuckar Stockholm in the pussy? Frågan är att betrakta som retorisk.

The Head And The Heart – All we ever knew

Musik att instagramma ”mitt parkhäng är skönare än ditt parkhäng”-liknande bilder till.

The Legends — Summer in the city (living is for somebody else)

Svenske Johan Angergård (aka The Legends) har lyssnat på Random access memories. Det gjorde han rätt i.

Georgia Satellites – Battleship chains

Danska Volbeat släppte i dag en cover på Georgia Satellites-klassikern Battleship chains och jag är inte mer avancerad än att betrakta det som en chans att sprida gospeln om det svårt supersvängiga originalet. Jag älskar Georgia Satellites – gör det du också.

Avalanches – Frankie Sinatra

De återuppståndna australierna lyckas återigen skapa ett sound som både låter sprunget ur en svindyr studio och ur den vevlåda som någon clownliknande figur på tivoli har på magen.

Imperial State Electric – Read me wrong

Hellacoptersåterföreningen är väl Nicke Andersson huvudprio inför Sweden Rock Festival nästa vecka, men han fortsätter alltjämt att tillverka Sveriges trevligaste gubbrock i Imperial State Electric.

Håkan Hellström – Klubbland

Finns två alternativ i helgen: att vara på Ullevi eller att radera alla sociala medier-appar.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

avalanches

Avalanches är tillbaka med ny musik – väl värt en fist bump.

Annons

Dela (3)
Tweeta

Annons


Laddar