Cartier öppnar en 200 kvadratmeter stor flaggskeppsbutik i Sverige

Den franska lyxmärket Cartier slår upp portarna till sin första konceptbutik i Sverige. Butiken är imponerande 200 kvadratmeter och fokus ligger på smycken, klockor och juveler.

Under ett exklusivt event på Operan i Stockholm i september fick press och utvalt branschfolk chansen att titta närmare på den kommande butiken med hjälp av VR-teknik, där man fick kliva in i butiken guidad av en portier. Och nu är det äntligen dags för öppning av konceptbutiken: den 8 november öppnade lyxjuveleraren i Stockholm.

Sneak peek från den nya Stockholmsbutiken vid Norrmalmstorg.

Sneak peek från den nya Stockholmsbutiken vid Norrmalmstorg.

Redan när man stiger in i butiken på Smålandsgatan vid Norrmalmstorg sätts tonen för upplevelsen med en dekorativ panelvägg där man skurit ut en panter i lågrelief. Och det är verkligen en upplevelse att besöka de franska lyxvarumärkets flaggskeppsbutik. Butiksinredningen är en kombination av svenska referenser och juvelerarhusets eget koncept, och återspeglar samspelet mellan Cartier och Skandinavien: husets kreativa uttryck i perfekt harmoni med butikens nordiska influenser. Atmosfären är både intim och sofistikerad med många av Cartiers signum – pantern vid ingången och Côtes de Genève-dekoren i klocksalongerna.

Som en sista touch har Cartier skapat en exklusiv mötesplats i sin Stockholmsbutik, där kunderna kan ta en kopp kaffe. Ett tillfälle att uppleva Cartiers välkomnande atmosfär som understryks av den mjuka belysningen, kombinationen av material och dekorativa accessoarer.

Klockan Panthère de Cartier är lika aktuell i dag som när den lanserades under 1980-talet.

Klockan Panthère de Cartier är lika aktuell i dag som när den lanserades under 1980-talet.

Kombinationen av styrka och mjukhet skapar den spänning som utmärker Cartiers estetiska balans. Dessa flora-inspirerade smycken passar inte in i någon kategori – de ger sin egen definition av skönhet. Så beskriver Cartier själva sin design, och beskrivningen är inte svår att förstå när man ser till exempel klockan Panthère de Cartier, som är mer som ett smycke, som lanserades under 80–talet men är lika aktuell idag. Detsamma gäller urmakarklassikern Santos de Cartier som skapade av Louis Cartier redan 1904.

Smakfullt och exklusivt. Foto: Cartier.

Smakfullt och exklusivt. Foto: Cartier.

Pantern är Cartiers signum. Foto: Cartier.

Pantern är Cartiers signum. Foto: Cartier.

Anrika Cartier grundades i Paris år 1847 av Louis François Cartier. Därefter var det hans barnbarn Louis, Pierre och Jacques som under 1900-talets första hälft la grunden för det som senare ska bli juvelerarhuset Cartier. Juvelerna skapade också stor uppmärksamhet bland de europeiska kungahusen och blev sedermera hovleverantörer, bland annat till det svenska kungahuset.

Den 8 november öppnade Cartier upp entrédörrarna till sin 200 kvadratmeter stora konceptbutik på Smålandsgatan 8 i Stockholm.


Öppettider: Måndag – fredag | 10.30 – 18.
Lördag | 10.30 – 17.

Söndag | Stängt
Telefonnummer: +46850556600
Boka tid via: Boutique.stockholm@cartier.com


Dela på Facebook
Tweeta