Milano i september – när tre nya telefonmodeller lanseras

Vi befinner oss i Navigli-området där ett system av kanaler från 1200-talet ringlar sig fram genom staden, kantade av livliga barer, restauranger och små butiker.

Text: Daniel Lindström

Det är ingen tillfällighet att Motorola valt den här platsen för lanseringen av tre nya telefonmodeller – Edge 30 Ultra, Fusion och Neo – Milano är Europas självklara centrum för mode, form och design. Någon vecka senare ska varumärken som Prada, Gucci, Versace och Armani visa sina kommande kollektioner här under Fashion Week.

Att Motorola fokuserar mycket på det visuella blir tydligt under det spektakulära lanseringseventet på Superstudio Maxi – en 10 000 m2 stor nybyggd och hållbar evenemangsbyggnad – där dansare, konstnärer och artister uppträder.

När Motorola nu utökar sin Edge 30-serie heter flaggskeppet Ultra, en modell som verkligen maxar specifikationerna på flera områden. Här är några av de nya imponerande tekniska detaljerna:
+ En huvudkamera på 200 megapixel. (Branschens första!)
+ Systemchippet Snapdragon 8+ Gen 1 är den snabbaste processorn i dag.
+ 125 W snabbladdning (med den medföljande laddaren) och en skärm som uppdaterar sig i upp till 144 hertz.

För oss som gillar att ta mycket bilder – räck upp en hand! – är Ultra en synnerligen trevlig bekantskap. Den enorma sensorn ger en perfekt balans mellan högdagrar och skuggor, vilket gör att bilderna blir klara och ljusa i nästan alla situationer. Ljusstyrkan förstärks i svagt ljus och detaljerna blir mycket skarpare. Här finns dessutom en avancerad makrokamera som gör att du kan komma fyra gånger närmare motivet än med en standardlins och en porträttkamera med 12 megapixel teleobjektiv som fångar ansiktsdragen på det mest smickrande sättet. Vi som får testa Edge 30 Ultra-kameran i Milano vackra höstljus är minst sagt imponerade.

Det som gör starkt intryck är såklart även den avancerade kraften i Edge 30 Ultra tack vare plattformen Snapdragon 8+ Gen 1 och 12 GB arbetsminne. Det går minst sagt snabbt att hämta program, strömma, videochatta utan att det laggar och spelupplevelsen med en skärm som uppdaterar sig i upp till 144 hertz är…fenomenal.

Eftersom vi befinner oss i designstaden Milano är även lanseringen av modellen Edge 30 Neo intressant. Motorola har inlett ett samarbete med Pantone, världsledande experter på färg och trender, för att skapa telefoner där du kan visa din personliga stil med en unik färgsättning.

Du kan välja mellan flera olika färger, till exempel Very Peri som utsetts till Årets färg 2022. Namnet kommer från växten Periwinkle, som betyder Vintergröna på svenska. Det är en lila i den varma änden av spektrumet som bland annat designern Virgil Alboh använde för Louis Vuittons sommarkollektion 2022.

Motorola Edge 30 Fusion har den starka prestandan men är snyggt nedslimmad. Böjd design utan kanter, mjuka former och matt glas ger en extremt tunn känsla utan att man gett avkall på det hantverksmässiga. Det bästa av två världar, helt enkelt.

Motorolas nya Edge 30-modeller släpptes den här månaden och kostar cirka 9 999 kr (Edge 30 Ultra), 6 799 kr (Edge 30 Fusion) och 4 499 kr (Edge 30 Neo).Dela på Facebook
Tweeta