Hoppa till innehåll

Påsk. Den vanliga versionen.

God vän som precis har fått barn: Jag har liksom aldrig firat påsk, men nu när man har fått barn känns det plötsligt som att det är världens grej. Brukar Fredrik och du fira mycket med barnen? Min fru: (Ser jätteonödigt skeptisk ut) Det beror på vad du menar med ”fira”. God vän som precis … Continued

God vän som precis har fått barn: Jag har liksom aldrig firat påsk, men nu när man har fått barn känns det plötsligt som att det är världens grej. Brukar Fredrik och du fira mycket med barnen?

Min fru: (Ser jätteonödigt skeptisk ut) Det beror på vad du menar med ”fira”.

God vän som precis har fått barn: Nämen har ni påsktraditioner och sådär? En familj jag känner har värsta äggjakten med barnen varje år.

Min fru: Jaha, äggjakten, ja. Du menar så. Jo, men det har vi också.

God vän som precis har fått barn: Har ni? Det låter ju hur mysigt som helst! Så du och Fredrik gömmer ägg fyllda med godis på olika ställen i huset och så får barnen springa runt och leta?

Min fru: Mmm. Fast kanske inte riktigt.

God vän som precis har fått barn: Eller hur gör ni?

Min fru: Ungefär sådär. Fast det är lite mer som att barnen får påskägg, och sen springer Fredrik runt och letar efter dem på natten när barnen sover.

(Bara lite, lite, lite för lång tystnad)

Min fru: (Kommer på sig själv alldeles för sent) Fast alltså jag menar inte i år! Inte i år! Inte det här året! I år bestämde vi att barnen inte skulle få några påskägg!

(Tystnad)

Min fru: (Lite för ihärdigt) I år blev det inga påskägg. Alls. Över huvud taget.

Barnen: (Börjar backa mot dörren till sitt rum)

Min fru: (Flackar med blicken) Men såatte…ändå ett himla väder vi har fått va? Eller vad säger ni?

Jag: Vänta nu…

Min fru: (Masserar tinningarna) Skit också.

Jag: (Lite anklagande) Barnen FICK påskägg i år, eller hur?

Barnen: (Ganska mycket anklagande) MAMMA!!!

Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.