Hoppa till innehåll

Påsken i hud och fördelarna med att bada bastu

Påsken har kommit och gått! I likhet med tidigare påskhelger spenderades denna i vårt hus i Södermanland, komplett med renande bastubad. Att bada torrbastu har varit en fin tradition i vår familj och att det är bästa som finns kan ingen säga emot. Punkt. Fördelarna är oändliga! Envisa underjordiska finnar raderas lätt efter en mjukgörande … Continued

Påsken har kommit och gått! I likhet med tidigare påskhelger spenderades denna i vårt hus i Södermanland, komplett med renande bastubad. Att bada torrbastu har varit en fin tradition i vår familj och att det är bästa som finns kan ingen säga emot. Punkt. Fördelarna är oändliga! Envisa underjordiska finnar raderas lätt efter en mjukgörande session i bastun och några droppar ansiktsolja och fuktserum som avslutande kur ger dig fantastiskt glow.

Forskning visar att en effekt av värmen är  att de ytliga kärlen under huden vidgas för att vi ska kunna svettas och reglera kroppstemperaturen. Svettningen leder till en ”detox” då vi bland annat svettas ut metaller och skit som kroppen samlat på sig. Värme och kyla om vartannat gör att blodkärlen vidgas och sluter sig – workout för hud och hjärta.

Cirka 3 timmars powernap och en het bastu raderade mörka ringar under ögonen. Efter bastun applicerade jag jojobaolja och mitt dagliga fuktserum. Är ej så sur som på bilden. Lovar.

Jojobaolja, 249 kr, Lilla Bruket

Fuktserum, 699 kr, M Picaut

Eye mask treatment, 745 kr, Bioeffect 

Saltvattenspray, 199 kr, Lernberger Stafsing

HD-puder, 320 kr, Makeup Forever

Jacka, H&M

Hoodie, Weekday

T-shirt, COS

Skalbagge, Bottega Veneta

Solglasögon, Moscot

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.