Paul McCartney reder ut: Därför var Beatles bättre än Rolling Stones

The Beatles och Rolling Stones

”Stones gjorde nästan alltid samma sak som oss, fast alltid efter att vi gjort det”.

Lukas Nordén | Foto: Getty  |  Publicerad 2020-04-17 14:08  |  Lästid: 2 minuter

Vilken 60-talsgrupp var egentligen bäst, The Beatles eller The Rolling Stones? Debatten pågår än i dag, trots att Beatles splittrades för 50 år sedan. I en intervju med radioprofilen Howard Stern på radiokanalen SiriusXM avslöjar Paul McCartney sina åsikter kring debatten. Stern medger att ”The Fab Four” enligt honom var det bättre av de två banden – och McCartney kunde inte göra annat än att hålla med:

– Du vet att du kommer övertala mig till att hålla med dig. De (The Rolling Stones) är grundade i blues. När de skriver musik är det alltid kopplat till blues. Vi (The Beatles) var influerade av fler musikstilar än så. Det finns stora skillnader mellan banden, och jag älskar The Stones, men jag håller med dig. The Beatles var bättre.

Stern nämner därefter att Stones album Their Satanic Majesties Request, som släpptes 1967, var ett försök till att efterlikna Beatles klassiska album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, som släpptes samma år.

– The Stones gjorde nästan alltid samma sak som oss, fast alltid efter att vi gjort det. Vi märke att det inte spelade roll vad vi gjorde för någonting. Vi åkte till Amerika och upplevde stor framgång, och efter det åkte The Stones också till Amerika. Vi gjorde Sgt. Pepper’s, och då gjorde The Stones att psykedeliskt album. Det är mycket sånt där, men vi var väldigt bra vänner, och är fortfarande det. Vi beundrar varandra. The Stones är en fantastisk grupp. De är ett riktigt, riktigt bra band.

Stern frågade också McCartney om varför The Beatles splittrades 1970, när John Lennon valde att lämna gruppen. Programledaren antydde att de kanske hade lite att göra med att Paul inte värderade Ringo Starrs eller George Harrisons medverkan lika högt som Lennons, vilket McCartney nekar till:

– Jag hör vad du säger. Men Howard, grejen är den att ett band är som en familj. När familjer splittras har det att göra med sorg och känslomässig smärta. Vi hade gått igenom för mycket tillsammans och jag tror att vi alla var trötta på det hela.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-04-17 14:08