Hoppa till innehåll

Lika som bär! Här är skådisarna som borde spela The Beatles

The Beatles på bio.

Fyra biopics centrerade runt var och en av de fyra Beatles-medlemmarna är på gång. Men vilka ska spela de legendariska musikerna? Förslagsvis dessa.

Mitt i den flod av biopics vi befinner oss i har filmmakaren Sam Mendes bestämt sig för att göra fyra spelfilmer om Beatles – en om varje medlem. Filmerna ska, enligt de knapphändiga uppgifter som Skyfall-regissören och hans gäng släppt ifrån sig, berätta ungefär samma historia men från varje medlems perspektiv.

Den som tycker att fyra filmer är mycket ska komma ihåg att Peter Jacksons monsterdokumentär The Beatles: Get Back blev en stor framgång, trots att den var 8 timmar lång. Fyra långfilmer är alltså ingenting för Beatles-fansen. Än finns inte mer uppgifter än att filmerna kommer ha rätt att använda sig av originalmusiken och att de väntas nå biografer 2027.

Foto: Getty images

Det betyder att det är fritt fram att spekulera i vilka som kan, eller borde, spela de fyra gossarna från Liverpool. Med tanke på att de som rollsätter filmer ska få en egen Oscar, såg Café-redaktionen sin chans att slå två flugor i en smäll och fixa skådisar till filmerna.

Vid sidan om fula tänder, röda näsor och imperialism är det få saker som är så brittiska som The Beatles. Därför valde vi att hämta våra skådisar från de brittiska öarna, med ett undantag…och glöm inte att allt går att fixa med proteser och smink!

Café rollbesätter filmerna om The Beatles:

John Lennon -> Aaron Taylor-Johnson

Foto: Getty Images. Kollage

Aaron Taylor-Johnson har ju faktiskt spelat en tonårig Lennon tidigare i Nowhere Boy så det här borde gå som en smäck. Har sedan dess setts i bland annat Bullet Train, Kick-Ass och Tenet.

John Lennon -> Sam Claflin

Foto: Getty Images. Kollage

The Hunger Games– och Peaky Blinders-skådisen har ju visat på musikalisk ådra i serien Daisy Jones & The Six som följer ett rockbands genombrott under 70-talet. I konkurrensen ändå ett andraval.

Paul McCartney -> Thomas Turgoose

Foto: Getty Images. Kollage

This is England-pojken skådespelar fortfarande och har samma glimt i ögonen som skojfriske Paul. Väldigt rödhårig men allt går att lösa med smink och peruker!

Paul McCartney -> Soran Ismail

Foto: Studio Rockfotoemma & Getty Images. Kollage

LOL.

Paul McCartney -> Matthew Beard

Imitation Game-skådisen har utseendet men har han något annat? Tjaa, han är britt.

George Harrisson -> Freddie Highmore

Foto: Getty Images. Kollage

Som pöjk var han med i storfilmer med Johnny Depp som Kalle och Chokladfabriken och Finding Neverland. Sedan dess har han mest varit med i filmer du inte hört talats om, men även spelat huvudrollen i serien The Good Doctor. Dags för en återkomst?

George Harrisson -> Christian Bale

Foto: Getty Images. Kollage

Bale har inte åldern för att spela 60-talets Harrisson men behövs det någon till Hare Krishna-perioden och senare är Bale rätt man för jobbet.

Ringo Starr -> Daniel Radcliffe

Foto: Getty Images. Kollage

Han kommer för alltid förknippas med Harry Potter men har ju faktiskt gjort ett par mer eller mindre minnesvärda insatser sedan Voldemort besegrades. Semi-framgångarna A Young Doctor’s Notebook & Other Stories och Weird: The Al Yankovic Story visade ändå på viss bredd. Sen är han ju rätt lik, de sista procenten fixar vi med smink och proteser.

Ringo Starr -> Harry Melling

Foto: Getty Images. Kollage

En till Harry Potter-skådis! Melling spelade faktiskt den hemska Dudley Dursley i filmerna. Har på senare tid imponerat som sorgsne, karismatiske och lemlösa artisten som hänger med Liam Neeson i The Ballad of Buster Scruggs och syntes även i The Queens Gambit.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.