Nu kan du köpa Paul Walkers drömbil från ”The Fast and The Furious”

Paul Walker och hans bil

Sa någon NOS?

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-05-27 17:06  |  Lästid: < 1 minuter

Den första The Fast and the Furious-filmen från 2001 innebar ett enormt schwung för inte bara en lång serie filmer (den nionde har snart premiär), utan även för tuner-kulturen som helhet. Runt om i Sverige blev sena nattrace på allmänna vägar en grej, Need for Speed-spelen hakade på trenden med sin underground-serie och varje knodd med minsta intresse för bilar drömde om att nån gång få trycka på NOS-knappen och skjuta iväg genom natten i en neonrörsklädd Nissan.

Nu finns bilen som drog igång allt detta till salu, nämligen Paul Walkers orangea Toyota Supra från The Fast and the Furious. Bilen som ersatte Lamborghini- och Ferrari-posters på pojkrumsväggarna. En av filmens mest kända scener går till och med ut på att Walkers Toyota utklassar en Ferrari F355 i ett spontanrace.

Det finns såklart mängder av kopior av den ikoniska kärran men nu ligger en av de Toyota Supras som faktiskt användes i filmen uppe för försäljning på den amerikanska bilauktionssajten Barret-Jackson. Just nu finns ingen uppgift om priset men för sex år sedan såldes en av de andra orangea superbilarna som användes i filmen för ungefär 1,8 miljoner svenska kronor och det var bara en stuntbil som användes för bilder på bilens utsida.

Den här gången är det en av bilarna som Walker verkligen körde, komplett med blåa säten, fet vinge och en motor på 320 hästar. Den verkar dessvärre inte levereras med lustgastuber märkta med NOS men däremot två specialanpassade ställningar i bakluckan där man kan fästa ett par nya.

Foto: Getty

Den som vill veta mer eller helt enkelt buda på barndomen drömåk surfar in på Barret-Jacksons hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-05-28 09:18