Pinsamt med nya skor? Köp smutsiga Converse för 790 kronor istället

Slipp ”schyssta pjucks”-kommentarerna med Converse lortiga All Star-skor.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2020-07-23 11:01  |  Lästid: < 1 minut

Med den rådande vintage-vågen som under senare år tagit modevärlden med storm är det inte konstigt att man ser fler personer på stan med slitna kläder. Man vill ju gärna att plagget berättar en historia – och då vinner ju din farfars gamla senapsgula kostymbyxor som han köpte strax efter Dackefejden över rykande nya varianter från något italienskt lyxskrädderi på Via Monte Napoleone.

Stora märken har med hull och hår försökt anpassa sig till second hand-strömingarna. Det ser man bland annat genom att mycket kläder idag finns att köpa extra urtvättade och blekta för att ge något slags sken om att plaggen KAN ha brutis av något morbror på ett 70-talsdisco någon gång.

Skorna finns även att köpa i blått.

Men det finns också märken som tar det hela till en helt ny nivå. Däribland Converse som just nu säljer smutsiga All Star-skor för 70 engelska pund – alltså ungefär 790 svenska kronor. De låga skorna, som heter ”The Chuck Taylor All Star Basic Wash”, ska få dig att känna att du redan gått in dem så du slipper de genanta ”schyssta pjucks”-kommentarerna när du bär upp dem för första gången.

Dojorna har också rört upp känslor på internetdomstolen Twitter där en användare skriver att ”den värsta delen är att de är dubbelt så smutsiga som man vill att ett par Converse ska vara”.

Är du trots allt sugen på ett par lortiga All Star-skor som ser ut att ha levt igenom två studentflak och ett världskrig kan du köpa dem på Converse hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-07-23 11:16