Dr. Martens nya skor hyllar 70-talsfilmer

Dr Martens-skor med ränder.

Dr. Martens och japanska streetwear-designern Jun Takahashi släpper skor med snyggt rutmönster.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-01-17 14:03  |  Lästid: 2 minuter

Efter att nyligen ha samarbetet med The Clash och svenska Our Legacy så riktar nu det brittiska skomärket Dr. Martens sin samarbetsnäve mot öst. Tillsammans med den steampunkiga japanska streetwear-designern Jun Takahashi, som står bakom hajpade märket Undercover, har man skapat en Martens-lågsko som passar såväl till fest som jobb.

Enligt Dr. Martens passar Takahashis ”motkulturella ursprung och underground-estetik Dr. Martens värld perfekt.” Och det är bara att hålla med, för de nya Martens-skorna är riktigt tjusiga. Café-favoriten är de körsbärsröda skorna med ett subtilt rutmönster i svart.

Designen kommer från Takahashis passion för 70-talsfilm (vilken typ av 70-talsfilm Takahashi gillar går inte Dr. Martens närmre in på) och resultatet är tre olika designer av Martens klassiska skomodell 1461.

Varje par är tryckt med ett distinkt rutmönster från Undercover-arkivet och präglat med ”We make noise not clothes”, som är det japanska märkets signatur.

Ett par skor från Dr. Martens samarbetskollektion med Undercover kostar 2 700 kronor och kan köpas via Dr. Martens hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-01-17 14:08