Hoppa till innehåll

Nyskapande förstärkare räddar musikers ryggar (och hemmets inredning)

Förstärkare och en kille som puttar en större förstärkare.

Den väldigt tunna förstärkaren Model Twenty Two är den mest nyskapande gitarrprylen på länge.

Många är de ryggar som strukit med när det ska bäras gitarrförstärkare och många är de små replokaler som blivit ännu mindre av det ska in feta, djupa stärkare i det lilla utrymmet. V.I.F.

Kanske har Eminent Technology löst båda dessa problem i en smäll genom deras nya gitarrkombo Model Twenty Two, som är smalare än en genomsnittlig fantasybok.

Det lilla paketet på 41 x 56 x 12,7 cm väger 7,5 kg och inrymmer både förstärkare och högtalare och kan dessutom användas som ett mini-PA för bland annat sång. Jämför det med en klassisk gitarrkombo, säg Fender Hot Rod Deluxe 40w, som har måtten 47.6 x 59.7 x 26.7 cm och en vikt på 18,6 kg.

Ljudet är allt annat än mini. Stärkaren på 350w ska vara kapabel till 120 decibel om du vrider upp volymen till max. Om man ska gå på den tidigare modellen Model Twenty (som bara var en platt högtalarlåda) så låter det även bra. Åtminstone om man ska tro John Mayers gamla gitarrlärare Tomo Fujita (se klipp längre ner).

Eminent Technologys Model Twenty Two kostar 1 700 dollar och har en väntetid på 8-10 veckor. Mycket billigare än en ny rygg! Du kan läsa mer på Eminents hemsida.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.