Hoppa till innehåll

Prylarna som gör ditt hem smartare – och sjukt mycket snyggare

Mats Rydström

Trådlös laddning på möblerna, digitalt lyxljud och snygga och smarta saker till köket. Här är prylarna för dig som vill uppgradera din lya både tekniskt och utseendemässigt! * * * 1. Spejsade högtalare SmallPod Air Musik låter bäst i stereo! Och vill du ha ett par trådlösa högtalare som ser ut att ha flugit rätt ifrån Stanley Kubricks … Continued

teknik-prylar-hem

Trådlös laddning på möblerna, digitalt lyxljud och snygga och smarta saker till köket. Här är prylarna för dig som vill uppgradera din lya både tekniskt och utseendemässigt!

* * *

1. Spejsade högtalare

SmallPod Air
smallpod_air

Musik låter bäst i stereo! Och vill du ha ett par trådlösa högtalare som ser ut att ha flugit rätt ifrån Stanley Kubricks 2001 – Ett rymdäventyr eller valfri dotcom-byrå på 00-talet så ska du skaffa SmallPod Air!

Pris: 3 700 kr.

2. Funkisklockan

Braun BNC001

braun_BNC001

Brauns moderna väckarklockor må ha rörelse- eller röststyrning, men strunta i det och skaffa denna ultraklassiska, funkisdesignade runda modell. Finns också i grått och vitt men bör köpas svart.

Pris: 300 kr.

3. Ladda mobilen på möblerna

Ikea Varv

ikea_varv_golvlampa

Ikea släpper i april mängder av möbler och prylar med inbyggda plattor för att ladda mobilen trådlöst. Tekniken som används är kompatibel med LG G3, Samsung Galaxy S6 och många andra mobiler – men iPhone-ägare måste skaffa ett specialskal för att kunna ladda.

Pris: 1 000 kr.

4. Superslimmad laptop

Apple MacBook
apple_macbook_12_gold

Nya superslimmade 12-tummaren släpps den 10 april i färgerna guld, silver och grå och har flera nya funktioner. Bland annat är musplattan nu tryckkänslig, dessutom saknar datorn fläkt och är helt tyst.

Pris: från 14 500 kr.

5. Stilren brödrost

Smeg

smeg_brodrost

Smegs kylskåp är onödigt skrymmande och opraktiska – men sjukt snygga. Skaffa i stället deras större brödrostmodell som tar fyra skivor.

Pris: 1 500 kr.

6. Lyxljud i trä

JBL Authentics L16

JBL_Authentics_L16

Dyr men tuff allt-i-ett-högtalare för strömmande eller sladdburen musik, i valnötsträ och med skyddstyg av tidstypiskt 70-talssnitt. Som Sound City-studion – från dokumentären ni minns – i en liten låda.

Pris: 9 000 kr.

7. Vinylspelare för den kräsne

Linn Majik LP12

linn_majik_lp12
Prisvärt paket för dig som vill ta ditt vinyllyssnande till en högre nivå. Linn har ruskigt fina anor och här får du en Sondek LP12-skivspelare med allt du behöver, till ett lagom högt pris. Musik är ovärderligt – tänk på det!

Pris: från 30 000 kr.

8. Odla i köket

Fiskars KitchenGarden Premium

fiskars_kitchen-garden_premium
En egen örtagård på köksbänken, 35 cm hög och 25 cm i diameter. I med örter, häll på vatten, sätt på belysningen! Den pålformade LED-lampans ljus och färg kan styras steglöst med fjärrkontrollen.

Pris: från 2 000 kr.

9. Brygg kaffet med stil

Bodum Eileen

bodum_eileen
Snygg press-kaffekanna tillägnad den inflytelserika irländska formgivaren Eileen Gray. Rymmer en liter bönjuice, eller åtta koppar, och finns även i rött, svart, koppar med flera färger.

Pris: 500 kr.

10. Bärbart skrivbord

Tablio Portable Desk

tablio_desk

Jobbar du där du råkar landa, det vill säga lite varstans i lägenheten, kan det bli slitsamt för axlar och rygg. Med ett litet bärbart skrivbord får du bättre ergonomi. Sidoskivorna rymmer mus, mobil med mera.

Pris: från 700 kr.

11. Superkniven

Global SAI-06

global_sai
Avancerat köksverktyg – en treståls kockkniv på 25 centimeter – som beskrivs som det bästa som hänt hackandet och skärandet på över 30 år.

Pris: 2 600 kr.

12. Lurar för ljudnörden

Bowers & Wilkins P7

bowers_wilkins_p7

Stiligaste hörlurarna har något år på nacken, men är fortfarande bland det snyggaste och mest välljudande du kan få tag på i den prisklassen.

Pris: 3 600 kr.

13. Aldrig mer handdisk

Electrolux ESF2300OH

electrolux_ESF2300OH

Bänkdiskmaskin är en av de bästa investeringarna man kan göra, även i ett kompakt hem. Rymmer sex personers eller dagars disk, men är strömsnål och kan med fördel köras dagligen. En sensor känner nämligen automagiskt av hur smutsig disken är och anpassar styrkan därefter.

Pris: från 4 400 kr.

14. Finaste högtalaren

BeoPlay A2

beoplay_a2

Ja, vi har tjatat om den här bärbara högtalaren förr men den är så himla fin – speciellt i olivgrönt. Kan läggas, ställas på kant eller hängas och bäras i sin läderrem, väger bara drygt ett kg och går ner i laptopväskor av lite större modell.

Pris: 3 200 kr.

15. Övervaka ditt hem

Netgear Arlo

netgear_arlo

Övervakning är tråkigt och lite töntigt men kan åtminstone göras så snyggt som möjligt, vilket Netgear tagit fasta på med nya Arlo Smart Home Security Kit. Säljs som en basenhet med en eller två kameror och styrs och övervakas med en smartphone-app.

Pris: 2 300 kr.

D-Link_AC3200

16. Äntligen – en snygg router

D-Link AC3200

Vilken är den absolut tråkigaste och fulaste prylen i ditt hem? Routern! Dosan som levererar Internet stuvar man gärna undan utom synhåll, men någon på D-Links designkontor har fått lite för fria händer och denna måste med sina skrymmande antenner stå framme.

Kan om inte annat bli ett samtalsämne under en väldigt stel middag. Behöver du mer fakta till diskussionen kan du säga att den klarar att överföra alla säsonger av Homeland, eller 25 gigabyte, i minuten.

Pris: från 2 600 kr.

Mats Rydström

* * *

Läs mer!

6 uppkopplade prylar som gör ditt hem mycket smartare

11 teknikprylar som passar utmärkt för det lilla hemmet

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.