Polismannen bakom kända Twitter-kontot släpper debutroman

Viktor Adolphson och boken Götgatsbacken

Viktor Adolphson, mannen bakom Twitter-kontot ”YB_Sodermalm”, släpper spänningsroman tillsammans med rutinerade krimromanförfattaren Hans-Olov Öberg.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-05-10 11:17  |  Lästid: 2 minuter

I över ett decennium har ordningspolisen Viktor Adolphson varit Polissveriges starkaste och mest följda twittrare. Genom sitt konto YB_Sodermalm har han främst rapporterat om brott, ofta med en skojigare ton än den snustorra myndighetstonen svenskarna vanligtvis förknippar ordningsmakten med.

Nu sadlar Adolphson om till författare. Tillsammans med den erfarna bokförläggaren och kriminalromanförfattaren Hans-Olov Öberg bildar han författarduon Adolphson & Öberg. 16 maj släpper de sin första spänningsroman Götgatsbacken. Boken är den första i serien En äkta snut och ambitionen är att genom en välskriven och spännande bok skildra polisens arbete som det är på riktigt.

Boken handlar om ett bombdåd på en kändisrestaurang på Götgatsbacken på Södermalm. När en av delägarna hittas död bredvid champagnekylen spekulerar kvällspressen om det rör sig om ett terrordåd. Polisens utredare håller sig till brottsrubriceringen mord. Men vad är det egentliga motivet? 

”Vi vill spegla polisarbetet så som det ser ut för en person på marken, en uniformerad polis i yttre tjänst. Genom egna erfarenheter och upplevelser. Vi började skriva boken innan sprängningarna ökade kraftigt, och kan bara beklaga att det vi skriver om nu speglar verkligheten”, säger Viktor Adolphson. 

Författarduon Hans-Olov Öberg och Viktor Adolphson.

”Jag och Viktor känner varandra sedan många år, och insåg att våra erfarenheter skulle komplettera varandra perfekt. Att vi båda har så tydliga kopplingar till Södermalm blev pricken över i”, säger Hans-Olov Öberg.

Viktor Adolphson och Hans-Olov Öbergs kriminalroman ”Götgatsbacken” släpps 16 maj på Southside Stories.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-05-10 11:18