14 nya läskiga skäl till att R. Kellys karriär borde vara död

R. Kelly anklagas för att driva en sexsekt med unga kvinnor. Han bestämmer över deras liv; när de ska träna, tvätta sig, vad de ska ha på sig – och när de ska ha sex med honom.

Markus Thunberg | Foto IBL  |  Publicerad 2017-07-18 14:46  |  Lästid: 2 minuter
R. Kelly på en fest 2016.

De senaste anklagelserna mot r’n’b-sångaren R. Kelly, 50, är något av det mest skakande på länge. I en lång artikel på sajten Buzzfeed målas han upp som en äckelgubbe som håller sig med kvinnor (den yngsta 18 år) i en sexkult. Kvinnorna uppges bli hjärntvättade i en sexsekt som innebär att han har totalt sex kvinnor i sina lägenheter i Atlanta och Chicago. De får inte gå ut när de vill och de måste lyda hans ”regler”.

R. Kelly är en av världens största artister, har sålt över 100 miljoner skivor och flera gånger hyllats som en framstående konstnär. När Filip Hammar och Fredrik Wikingsson satte publikrekord i Globen med sin podd valde de att sjunga en av Kellys låtar, han har rätt nyligen uppträtt hos Jimmy Fallon (ett klipp som nu tycks ha tagits bort från NBC:s sajt), samarbetat med Lady Gaga. Och. Så. Vidare.

Han har hyllats trots att det sedan länge funnits saker som talat för att han är en äckelgubbe. Som relationen med 15-åriga Aaliyah. Som de dussintals personer han ska ha tystat med pengar för att slippa rättegångar. Som tidigare anklagelser om barnporr. Som videofilmen där en person som påstås vara R. Kelly kissar på en ung kvinna. Som den här reaktionen från honom själv:

https://twitter.com/ErrBodyLuvsCris/status/887151271773384704

R. Kelly nekar till att han håller kvinnor inspärrade i en sexsekt och han är inte misstänkt för brott. Kvinnorna i de här nya anklagelserna mot R. Kelly uppges vistas hos honom av fri vilja, samtidigt som han beskrivs som en manipulerande ”puppet master”.

”Robert Kelly är både orolig och störd av de senaste anklagelserna som riktats mot honom”, skriver hans advokat Linda Mensch i ett uttalande.

I och med de senaste anklagelserna mot r'n'b-stjärnan borde hans karriär väl vara över? De borde få fans av hans musik att tänka efter en gång extra innan de spelar någon av hans låtar på Spotify igen. Ingen rimlig människa borde vilja samarbeta med honom. För anklagelserna är tunga, Buzzfeed har fått höra liknande saker från flera olika personer – och R. Kelly har inte gett någon som helst förklaring trots flera möjligheter.

Här är 14 detaljer i Buzzfeeds artikel som R. Kelly inte har förklarat:

 1. R. Kelly lovar att hjälpa kvinnorna med deras karriärer, men sedan vill han inte det.
 2. R. Kelly tar kvinnornas telefoner och ger dem nya.
 3. Kvinnorna får inte smsa sina föräldrar.
 4. R. Kelly filmar när han har sex med kvinnorna och visar upp det för sina polare.
 5. R. Kelly bestämmer vad kvinnorna ska äta.
 6. R. Kelly bestämmer när kvinnorna ska tvätta sig.
 7. R. Kelly bestämmer när kvinnorna ska sova.
 8. R. Kelly bestämmer när kvinnorna ska ha sex med honom.
 9. Kvinnorna tränas i hur de ska ha sex med R. Kelly.
 10. R. Kellys kallar kvinnorna ”babies” och de måste kalla honom ”daddy”.
 11. Kvinnorna måste be R. Kelly om lov för att få gå ut.
 12. R. Kelly håller kvinnorna instängda i flera dagar.
 13. Kvinnorna får inte skratta åt andra män är R. Kelly.
 14. R. Kelly straffar kvinnorna om de bryter mot hans regler, både fysiskt och verbalt.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-12 23:39