Annons

4 enkla hacks som räddar dina förstörda skor

Tyck vad du vill om vintern, men den kalla, hala och ofta blöta årstiden är allt annat än nådig mot våra skor. Väta, vägsalt och grus kan förstöra även de tåligaste pjucken – men det finns räddning!

Mikaela Råberg
4 enkla hacks som räddar dina förstörda skor

ta hand om skorna rengoring fotsvett

Oavsett om det är dina favoritpjucks eller det par skor du använder fram och tillbaka till affären är det aldrig kul när skor blir förstörda. Oftast är det inte funktionaliteten som ger upp först, utan estetiken. Regn, smuts, vägsalt och vassa gatuhörn kan vara nog för att rugga utseendet.

Annons

Innan du helt ger upp hoppet om dina skor kan de här enkla tipsen vara väl värda att prova.

1. Läder

Snöslask och saltade vägar kan fläcka vilka läderskor som helst. Testa att doppa en mjuk och ren tandborste i ättika och skrubba sedan försiktigt på fläckarna. Är det däremot repor och en uppruggad yta som är problemet kan en skokräm vara lösningen. Om du har något hemma vill säga. Annars kan det fungera finfint att gnida ytan försiktigt med en mjuk handduk och lite kroppslotion.

Gilla Cafe.se på Facebook
Via:

Via: Sojones

2. Mocka

Mocka är alltid rätt, men det känsliga materialet blir snabbt fult om man inte sköter det. Envisa fläckar på skor kan du enkelt buffa bort med hjälp av en vanlig nagelfil och pjucksen blir som nya.

3. Träning

Använder du bara dina träningsskor inomhus kan de ofta se ut som nya, även om de knappast luktar så. Ta då som vana att strössla lite bikarbonat i pjucksen efter din workout. Pulvret suger inte bara upp svetten, det eliminerar även dålig lukt.

4. Lack

Ett märke eller skråma på ett par annars så blanka finskor i lack kan trollas bort med en bomullspinne doppad i vaselin. Har glansen mattats? Spraya lite lätt med fönsterputs och torka av.

 

Annons

Dela (46)
Tweeta

Annons


Laddar