Hoppa till innehåll

4 enkla hacks som räddar dina förstörda skor

Mikaela Råberg

Oavsett om det är dina favoritpjucks eller det par skor du använder fram och tillbaka till affären är det aldrig kul när skor blir förstörda. Oftast är det inte funktionaliteten som ger upp först, utan estetiken. Regn, smuts, vägsalt och vassa gatuhörn kan vara nog för att rugga utseendet. Innan du helt ger upp hoppet om dina … Continued

ta hand om skorna rengoring fotsvett

Oavsett om det är dina favoritpjucks eller det par skor du använder fram och tillbaka till affären är det aldrig kul när skor blir förstörda. Oftast är det inte funktionaliteten som ger upp först, utan estetiken. Regn, smuts, vägsalt och vassa gatuhörn kan vara nog för att rugga utseendet.

Innan du helt ger upp hoppet om dina skor kan de här enkla tipsen vara väl värda att prova.

1. Läder

Snöslask och saltade vägar kan fläcka vilka läderskor som helst. Testa att doppa en mjuk och ren tandborste i ättika och skrubba sedan försiktigt på fläckarna. Är det däremot repor och en uppruggad yta som är problemet kan en skokräm vara lösningen. Om du har något hemma vill säga. Annars kan det fungera finfint att gnida ytan försiktigt med en mjuk handduk och lite kroppslotion.

Via:
Via: Sojones

2. Mocka

Mocka är alltid rätt, men det känsliga materialet blir snabbt fult om man inte sköter det. Envisa fläckar på skor kan du enkelt buffa bort med hjälp av en vanlig nagelfil och pjucksen blir som nya.

Via: The Tie Guy
Via: The Tie Guy

3. Träning

Använder du bara dina träningsskor inomhus kan de ofta se ut som nya, även om de knappast luktar så. Ta då som vana att strössla lite bikarbonat i pjucksen efter din workout. Pulvret suger inte bara upp svetten, det eliminerar även dålig lukt.

Via: Recinto Masculino
Via: Recinto Masculino

4. Lack

Ett märke eller skråma på ett par annars så blanka finskor i lack kan trollas bort med en bomullspinne doppad i vaselin. Har glansen mattats? Spraya lite lätt med fönsterputs och torka av.

Via: Hugo Boss
Via: Hugo Boss

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.