Urban Cone-Rasmus släpper solo-EP: ”Jag tummade på min integritet i USA”

Rasmus Flyckt från Urban Cone solodebuterar som Elgot med EP:n Foreign Feelings – för Café berättar han om den prövande tiden i USA.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2019-01-08 16:19  |  Lästid: 2 minuter

Stockholmsbandet Urban Cone har sedan debuten för åtta år sedan flugit högt och brett: debutsingeln Urban Photograph blev startskottet på en internationell karriär som tog bandet till spelningar och festivaler världen över. Många besvikna miner syntes därför när bandet förra året annonserade sin egen begravning: med en spelning på Debaser i slutet av december tog man farväl till fans och kritiker med en bejublad spelning.

Sångaren och låtskrivaren Rasmus Flyckt släppte i dagarna en solo-EP under namnet Elgot. Vi ville veta mer om den solodebuterande sångaren och bad honom svara på vårt frågeformulär.

Hur är din familjemiddag?

– En vegetarians mardröm.

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?

– Att integritet inte är något man ska ta för givet. Jag har märkt att folk tummar på den (inklusive mig själv) tills det inte finns mycket kvar.

Vems råd följer du slaviskt?

– Ingens tror jag. Jag lyssnar dock mycket på de närmsta vänner jag har omkring mig.

Vilken produkt skulle höja din livskvalitet?

– En redig espressomaskin!

Vilket är ditt favoritgift?

– Koffein!

Vad gör du när du får kritik?

– Jag tvivlar på mig själv, sen går det några timmar och så tycker jag att alla andra har fel och att jag har rätt. Haha, nej men jag känner efter själv och om kritiken är relevant så lyssnar jag på den. Jag anser inte att jag alltid vet vad som är bäst.

Vilken svensk person önskar du att vi fick se mer av?

– Niclas Larsson. En av mina närmsta vänner och den bästa regissören jag vet.

Vad är mest fel i världen just nu?

– Klyftorna som blir större och större på grund av algoritmer på sociala medier. Kanske internet i det stora hela.

Vilka är dina favoritskor?

– Vans Old Skool.

Rasmus Flyckt från Urban Cone släpper solo-EP under namnet Elgot.

Skryt om en framgång!

– Jag är väldigt stolt över att Urban Cone var etta på Triple J (alternativ radiostation) i Australien. När vi åkte dit för ungefär fyra år sen hade vi ingen aning om vad som väntade oss. Men när ridån gick upp så stod det 10 000 människor och sjöng med i våra låtar.

Vad är det närmaste du har kommit att dö?

– Typ en gång i månaden är jag nära på att bli påkörd.

Erkänn en motgång!

– När vår A&R i USA gick över till Warner Music och vi blev droppade från skivbolaget Interscope.

Vilken är den senaste låt du repeatade ihjäl?

Visits med Colleagues.

Vilket är det konstigaste stället du vaknat upp på?

– En Uber i Las Vegas.

Vilket är ditt livs största misstag?

– När jag tummade på min integritet i USA.

Vilket av dina karaktärsdrag är du minst stolt över?

– Min osäkerhet som träder fram ibland.

Vem skulle du vilja be om ursäkt till, och varför?

– Ingen. Jag har bett om ursäkt till dom människor som förtjänade en ursäkt.

Foreign Feelings med Elgot är ute nu. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-01-08 23:46