Hoppa till innehåll

Restaurang Ruben vill bli Malmskillnadsgatans nya kvarterskrog

En kvarterskrog mitt i Stockholm med mat från världens alla hörn – snart öppnar Restaurang Ruben.

I slutet av maj öppnar krögarduon Ruben Blomdahl och Douglas Fagerman sitt andra gemensamma projekt, Restaurang Ruben.

De båda restaurangprofilernas långa karriärer kantas av en rad priser, kokböcker och mat lagad på fem olika kontinenter. Just den spretigheten, kulturkrockarna från deras resor, menar de själva utgör matfilosofin bakom den nya krogen. I ett pressmeddelande berättar man att menyn bjuder ”på en smakrik resa som hittar inspiration från Italien, Asien, det nordiska köket och Afrika”. Och det låter ju spontant hemskt trevligt.

”Vi tycker att det saknas en kvarterskrog i Stockholm City och vill skapa en matdestination med brokighet i både det på tallriken och typ av gäster. Den röda tråden blir lekfullhet, stora smaker och en plats där du känner dig som hemma. Det ska vara en tillgänglig plats för ett glas vin innan bion, middag med svärmor eller födelsedagsfirande med kompisgänget,” säger Ruben Blomdahl.

Utöver Ruben och Douglas har man förstärkt teamet med restaurangchef Sarah Karlsson, nyligen hemflyttad från Brasserie Astoria i Singapore och kökscheferna Joel Sundqvist (Fotografiska, Emmer & bläck), samt Thorbjörn Liljemark (Kasten, Allegrine).

Ruben (restaurangen, inte personen) kommer att ha ca 70 platser i matsalen och 24 platser i ett Chambre Separée och bara hälften av platserna kommer vara bokningsbara, resten dedikerade spontana besök. Premiärdatum är den 29 maj på Malmskillnadsgatan 29.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.