Hoppa till innehåll

Rockstjärnans reaktionsvideor är det enda Youtube-godiset du behöver

The Darkness sångare Justin Hawkins.
Joakim Almén

I ett av Youtubes mysigaste musikhörn håller The Darkness sångare Justin Hawkins dig sällskap.

Så kallade reaktionsvideor har översvämmat Youtube under många år och de allra flesta är sannerligen vad de är. Men det finns en reaktionsvideoman som du som musikintresserad gör rätt i att följa slaviskt. Han heter Justin Hawkins är sångare och gitarrist i ikoniska rockgruppen The Darkness (får man säga ikonisk om ett band som slog igenom för 20 år sedan?) och driver Youtube-kanalen Justin Hawkins Rides Again.

Om du gillar musik-youtubern Rick Beato, som för övrigt Café slagit ett slag för tidigare, kommer du att älska den behagliga och mycket kunnige Hawkins passionerade analyser av ditten och datten som rör (rock)musik.

På sin Youtube-kanal har den flitige Justin Hawkins hunnit publicera hela 578 videor sedan starten för 2 år sedan. Förutom att reagera på nya låtar finns det även inslag av recensioner och matiga text- och låtskrivaranalyser. Får du inte nog av Hawkins Rides Again ger han även ut en podd per vecka där han pratar om alltifrån musikjournalistens roll (eller icke-roll) i dagens musiklandskap till sitt eget och andra rockstjärnors drog- och alkoholberoende.

Justin Hawkins Rides Again är gjort av en riktig musiknörd och är du själv en musiknörd, likt Hawkins själv, kommer du att älska skiten.

Justin Hawkins under The Darkness rumliga, och eventuellt också grumliga, genombrottsår 2003. Foto: Getty Images

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.