Hoppa till innehåll

Så avslöjade ölmärket Lewis Hamiltons flytt till Ferrari

Lewis Hamilton och en bild med Ferrari-prylar och en Peroniöl.
Joakim Almén

Redan en dag innan Lewis Hamiltons chockartade övergång till Ferrari blev officiell avslöjade italienska ölmärket Peroni flytten med en lurig ledtråd i en pressbild.

”Lewis Hamilton klar för Ferrari!”

Den här veckans jordbävning inom Formel 1-världen var så pass kraftig att den snuddade på 7,9 på Richterskalan. Att den Mercedestrogna och sjufaldige F1-mästaren skulle byta Formel 1-stall på ålderns höst, Hamilton fyllde 39 år i januari, såg inte många komma. Och att bytet sker till just Ferrari, det kanske mest ikoniska F1-stallet i historien, adderar såklart en extra krydda.

En fashionabel Lewis Hamilton under Paris modevecka i januari. Foto: Getty Images

Hamiltons övergång till Ferrari blev officiell i torsdags, men redan under onsdagen kunde uppmärksamma F1-konnässörer se tecken på att något var på gång via en ölbild.

När italienska ölmärket Peroni gick ut med nyheten att de ingår i ett med partnerskap med Scuderia Ferrari, samt släpper ett tvåtusental limiterade Ferrariflaskor, passade man på att skicka med en ledtråd om övergången i pressbilden.

På bilden syns flertalet Ferrariprylar och en Peroniflaska. Hittar du den dolda detaljen som avslöjar Hamiltons övergång?

Kolla riktigt noggrant. Foto: Peroni

Har du listat ut det? Det är dina lilla röda vintage-Formel 1-bilen som avslöjar värvningen. Längst fram och bak på bilen står numret 44. Är det inte…? Jo, alla som följer F1 någorlunda regelbundet har koll på att Lewis Hamilton har kört med just nummer 44 under alla sina år i Mercedes.

Att Hamilton använder just nummer 44 förklaras med att hans pappa hade registreringsplåten ”F44” på sin gamla Chevrolet Cavalier när Hamilton började med racing som åttaåring. Sen dess har 44 varit Hamiltons turnummer.

Lewis Hamilton kommer att köra sin första säsong för Ferrari 2025.

Peroni avslöjade inte bara indirekt Hamiltons övergång till Ferrari. Man avtäckte dessutom en limiterad Ferrari-öl som enbart finns i 2 024 flaskor i världen. Varje flaska är individuellt numrerad från 1 till 2 024 och några av dessa är öronmärkta för den svenska marknaden. En dyrgrip som lär ha ett skapligt andrahandsvärde om ett par decennier. Foto: Peroni

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.