Hoppa till innehåll

Så blev New Balance gamla pappasko årets (hittills) hetaste

Mikael Holm

I 30 år har New Balance 574 varit populär och nu har en uppgraderad version släppts som börjar synas lite överallt.

New Balance har gjort skor sedan 1906 men deras kanske största sko släpptes 1988. Det var då deras 574 kom ut och förändrade streetwear-mode. Efter det har skon fallit in och ur modet men det är väl ändå mamman av pappaskor.

Det var under slutet av 80-talet, när ekonomin var strålande i USA, som New Balance 574:orna kom. De blev genast populära då skon föll rätt i smak med ”yuppies” som klädde sig i Ralph Lauren och sneakers som gick för runt tusenlappen. Det var inte bara yuppies som tog till sig skon utan även rappare som Mos Def sågs sporta 574:an i en musikvideo. Även Raekwon har en förkärlek till 574 och har rappat om skon.

Det kändes som att 574:an försvann ett tag för att återigen dyka upp i början av 10-talet när den återuppstod snabbt för att sedan snabbt försvinna igen. Nu känns det som att skon är på väg tillbaka och den syns lite överallt.

I år har New Balance uppgraderat 574:an och gjort deras 30 år gamla design modernare. De har gjort om siluetten och slimmat ner skon på flera områden vilket gör skon mer slick. Detta utan att förändra det klassiska utseendet. Den 15 mars firade dessutom New Balance ”Grey Day” och det firades världen över i 20 olika städer med lanseringen av den nya versionen av 574:an.

En grå New Balance 574 som är en uppdaterad version av den gamla 574:an.
Den nya gråa varianten av 574:an som lanserades under våren.

Två gråa New Balance 574:or staplade på varandra.
Skon lanserades under ”Grey Day” och har med smalare linjer blivit mer modern.

Förvänta dig att se dessa på många fötter i sommar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.