Så blir nya Zelda – Links nya förmågor uppvisade i långt klipp

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

12 maj släpps ”The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom”, den hett efterlängtade uppföljaren till ”Breath of the Wild”. Nu har Nintendo gett oss ett över tio minuter långt smakprov på vad som komma skall.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-03-29 15:32  |  Lästid: 2 minuter

Nyligen rankade Cafés Jonas Strandberg de fem bästa The Legend of Zelda-spelen genom tiderna. Ohotad etta var, såklart, Ocarina of Time, som av de flesta inom spelvärlden ses som den allra främsta milstolpen i hela spelhistorien. På plats tre hamnade det senaste tillskottet i spelserien, Nintendo Switch-spelet Breath of the Wild.

Breath of the Wild släpptes 2017 och efter över sex väldigt långa år är det äntligen dags för uppföljaren Tears of the Kingdom att släppas till Nintendo Switch den 12 maj.

Under flera års tid har Nintendo visat korta teaser-snuttar från det kommande Zelda-spelet, men nu har man slagit på stora gameplay-trumman genom att kabla ut en över tio minuter lång video där man visar upp några av Links nya förmågor i det kommande spelet.

Precis som i Breath of the Wild rör sig spelseriens hjälte Link i en öppen spelvärld. Den stora spelvärldsnyheten är att det kommer finnas en parallellvärld ovanför molnen. Inte helt olikt det lite förbisedda Wii U-spelet Skyward Sword. Men det är gamla nyheter. Den nya Nintendo-videon visar upp Links nya förmågor, något som blivit synonymt med Zelda-spelen. Här är Links nya färdigheter i Tears of the Kingdom.

Fuse

Fuse känns på förhand som det mest spännande nytänkandet i Tears of the Kingdom. Med hjälp av förmågan kan Link kombinera föremål för att få fram helt nya vapen och sköldar. Exempelvis kan du sätta på ett fiendeöga på en pil för att göra pilen som skjuts från din pilbåge målsökande.

Recall

En sorts tidsmaskinsförmåga som ger Link möjligheten att spola tillbaka ett föremåls rörelse. I gameplay-videon exemplifieras förmågan med en sten som fallit från himlen. Genom att spola tillbaka tiden kan Link ta sig upp på öarna som svävar ovanför molnen.

Ultra hand

Med ultra hand kan vår grönklädde hjälte flytta – och bygga – föremål. I videon visar Nintendo hur Link bygger en flotte med hjälp av att flytta tre stockar bredvid varandra. Med hjälp av ett fläktliknande föremål förvandlas bygget till en fullt fungerande, och styrbar, flotte med vindmotor. Möjligheterna verkar vara många. Bland annat kan du bygga en bil och en luftballong med hjälp av föremål du hittar i din omgivning.

Ascend

Ascend-förmågan gör det möjligt för Link att ta sig igenom ett tak. Med tak menas i det här fallet ett hustak, grotta eller en bur. Verkar ju minst sagt fuskigt – och praktiskt.

”The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom” släpps till Nintendo Switch fredag 12 maj.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-03-30 14:45