Hoppa till innehåll

Så gör du en ultimat Espresso Martini på svenska råvaror

Emil Åreng och en svensk Espresso Martini.
Joakim Almén

I veckans avsnitt av Youtube-serien ”Café Åreng” sätter Cafés dryckesredaktör Emil Åreng en svensk prägel på cocktailfavoriten Espresso Martini.

Cafés motsvarighet till Magnus Ugglas ”fredagsdrinken” är ett drinkrecept hämtat från Café och Emil Årengs Youtube-kanal Café Åreng, som släpper ett nytt avsnitt varje torsdag. Gemensamt för alla drinkar som blandas i Youtube-serien är att de görs på svenska råvaror.

Det senaste avsnittet av Café Åreng finns att se på Youtube här.

Den här gången har turen kommit till den mycket populära drinken kaffedrinken Espresso Martini. I avsnittet blandar Åreng tre svenska varianter av Espresso Martini, men eftersom han kallar den sista han blandar för ”den mest ultimata svenska Espresso Martini som gjorts” är det den som du hittar receptet till här.

Har du förslag på en drink Emil Åreng och hans kameraman Robert ska försvenska härnäst lämnar du en kommentar i kommentarsfältet till Café Åreng på Youtube.

Så blandar du en Espresso Martini på svenska råvaror

Recept för 1 drink, du behöver:

30 ml Ogin Vodka
30 ml Espresso från Lykke kaffegårdar
15 ml Kaffelikör från KASK
15 ml Roslags kaffelikör från Norrtelje brenneri
10 ml Sockerlag

Så gör du:

Fyll en shaker med is, blanda i alla ingredienser och skaka. Servera i ett martiniglas.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.