Yung Lean släpper ny låt – hyllar klassiska sneakermodellen

Dior, Louis Vuitton och Gucci är bara några av de märken som nämns i Yung Leans låtar men det är ändå Nike som oftast figurerar i hans musik. Nu har rapparen släppt en ny låt, AF1, som handlar om just Nike och deras sneakermodell Air Force 1.

Redaktionen  |  Publicerad 2016-02-08 16:39  |  Lästid: 2 minuter

Jonatan Leandoer Håstad, mer känd under artistnamnet Yung Lean, har för vana att ofta rappa om kläder och märken i sina låtar. Nu har han tagit det hela ännu ett steg och släppt låten AF1, som till stor del handlar om Nikes skomodell Air Force 1. Jonatan Leandoer Håstad har tidigare visat sin kärlek för skoklassikern i såväl låtar som på Instagram, där det inte är en ovanlig syn att se artisten i just ett par Nike Air Force 1.

nike-air-force-1-ultra-flyknit-mid-817420-600-university-red-lightest-af1-ever2
Nike Air Force 1 Ultra Flyknit Mid, den lättaste Air Force-modellen hittills, finns att köpa på caliroots.se för 1799 kronor.

Utöver Nike är det ofta exklusiva märken som gäller för rapparen: Gucci-sandaler, Burberry-skärm och Louis Vuitton-väska. I den nya låten är det inte heller bara Nike och Air Force 1 som nämns utan även lyxmärket Dior och kedjor får utrymme att lyftas fram. Men trots alla referenser till modevärlden uttrycker han ändå att han inte har något större intresse av ämnet.

– Jag vet inte vad jag klär mig i. Jag tänker inte så mycket på mode, säger Jonatan Leandoer Håstad i en ny intervju med Vogue.

Trots detta har rapparen blivit en stilikon för många och har även uppmärksammats av flera märken.

– Jag visste inte att jag genom att rappa om märken skulle få deras kläder. Men det är lite av ett hemligt drag, så om du name-droppar något, kanske det kommer tillbaks till dig, säger han till Vouge.

PhotobyFredrikAndersson2
Yung Lean. Foto: Fredrik Andersson/pressbild.

Helt ointresserad av stil och kläder verkar han dock inte vara. Nyligen släppte gruppen Sad Boys Entertainment (SBE), som består av Yung Lean och producenterna Yung Gud och Yung Sherman, en unisex-skjorta i samarbete med Visible' by o’D Möngke – en designer som är en nära vän till SBE.

Framöver lovar de fler accessoarer och kläder, både egna officiella kläder och samarbeten med artister och kreatörer. Ett av samarbetena som väntar är med New York-baserade Lightwork Productions.

Yung Lean är just nu ute på världsturné och spelar på Sonar i Stockholm den 26 februari.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 10:25