Uniqlo gör kläderna till Sveriges OS-trupp

Japanska Uniqlo ska gräva svenskt guld – modejätten annonserar nu att man ska ta fram dräkterna för svenska OS-idrottare i fyra år framöver.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2019-01-24 14:17  |  Lästid: < 1 minuter

Kärleksaffären mellan Sverige och Uniqlo fortsätter att blomstra. Den japanska klädjätten öppnade i slutet av sommaren sin första butik i Sverige, en efterlängtad lansering får man anta med tanke på de enorma köer som omslöt Kungsträdgården under öppningshelgen.

Nu meddelar man att Uniqlo och Sveriges olympiska kommitté inleder ett fyra år långt samarbete där det japanska företaget ska leverera kläder till idrottarna både på och utanför tävlingsarenorna.

Uniqlos Lifewear-produkter kommer sättas på prov första gången i samband med de olympiska och paralympiska sommarspelen i Tokyo 2020. Uniqlo har gjort sig kända för sina ofta väldigt tekniskt avancerade basplagg, där egna tekniker som “heattech” och “airism” ständigt utvecklas för att ligga i framkant. Något som bland annat syntes i Alexander Wangs kollektion från i höstas där stjärndesignern tagit fram högteknologiska underkläder och underställ.

Roger Federer i vit Uniqlo-piké.
Den svenska OS-truppen är i gott sällskap klädmässigt: tennisesset Roger Federer bytte nyligen ut Nike mot Uniqlo.

– Vi är inspirerade av folket och kulturen i Sverige, där uppskattas skönhet och enkelhet i design och attityden till livet är densamma som i vårt japanska ursprung och vår LifeWear-filosofi. Sverige ses som ett föregångsland över hela världen, så det är en ära för oss att få bli associerade med Sveriges Olympiska Kommitté och bli en olympisk partner på världsnivå, säger Tadashi Yanai, ordförande och vd för UNIQLOs moderbolag Fast Retailing.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-01-25 15:06