Annons
Annons

daniel

Är du bjuden på en fin fest och vet inte riktigt vad du ska ha på dig? Ta det lugnt och undvik panikattacken: Cafés modechef Daniel Lindström berättar hur du kan klä dig.

* * *

Hur ska man klä sig för en finare fest?
− Det beror ju såklart på hur uppklädd man ska vara och vilken typ av fest det är. Men du ska ha något som du känner dig bekväm och trivs i. En kostym är alltid ett bra och stilrent val och en investering som man kan göra. En bra sittande kostym är bland det snyggaste man kan ha på sig.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Vad ska man tänka på när man köper en kostym?
− Om du ska köpa en kostym i en butik så är det bra att ha med sig en kompis, förälder eller någon annan som ger tips och råd. Det är ett stort köp som kostar mycket pengar och det är svårare att handla en kostym än att köpa till exempel jeans. Om du går till ett varumärke eller affär som är duktiga på kostymer så kan de hjälpa dig om det är något du undrar över. Sedan är ingen människas kropp helt perfekt så det krävs nästan alltid lite justeringar som de kan fixa i affären, till exempel om kostymen behövs sys in eller om du vill flytta en knapp. Stressa inte heller fram ett köp utan lägg ned en del tid och gå till flera affärer för att prova olika märken och material.

Vilka är vanligaste misstagen som folk gör när de köper kostym?
− 
Vanligaste misstaget som killar brukar göra är att de köper en för stor kostym. Föräldrar som följer med för att köpa en kostym till sin sons student eller något annat tänker ofta att han ska växa in i kläderna, men det är fel utan en kostym ska sitta bra direkt och vara bekväm. Sedan gör materialet jättemycket, tunn ull är ett bra material för första kostymen man köper eftersom den andas och går även att ha på sommaren.

 

Tobias Skagerström

Annons

Dela (15)
TweetaLaddar