Så lagar du Jonas Crambys russinglass med Pedro Ximenes-sherry
Dags att planera nyårsmiddagen! Här är den perfekta desserten, russinglass med Pedro Ximenes-sherry. Ställ fram flaskan och låt folk hälla över glassen som ett slags dekadent kolasås för vuxna!
* * *
Ingredienser, 6 personer
• 1 1/2 dl russin
• 2 ägg
• 2 dl strösocker
• 5 dl vispgrädde
• 2 1/2 dl standardmjölk
• 1 vaniljstång
• 1 1/2 dl Pedro Ximenes-sherry
Gör så här:
1. Lägg russinen i blöt i sherryn i minst 1 timme, gärna mer.
2. Vispa äggen med en elvisp tills de är fluffiga och fina. Blanda i sockret, lite åt gången, så att allt löses upp. Rör i grädde, mjölk och all vanilj från en stång. Provsmaka – gott va? Häll smeten i en glassmaskin och kör tills den börjar likna mjukglass. Häll i russinen och lite av sherryn. Kör lite till. Häll över i en form, ställ in i frysen och låt stelna helt, gärna över natten.
3. Ställ fram glassen i rumsvärme 15 minuter innan det är dags att äta. Servera med extra PX och kanske ett mandelkex om du vill vara märkvärdig.
Jonas Cramby
* * *
Mer om mat!
Laga streetfood med Café – så gör du smarrigaste dönerkebaben
Bli kung på grillen: Bästa recepten och tipsen från Jonas Cramby