Annons
Annons

ZucerkbergEbola1

Facebooks grundare Mark Zuckerberg donerar 25 miljoner dollar – över 180 miljoner kronor – till det amerikanska smittskyddsinstitutets insatser mot ebola, den dödliga epidemin som just nu drabbar Guinea, Sierra Leone och Liberia i Västafrika.

Annons

Zuckerberg skriver på sin Facebook-sida:

”Vi måste få ebola under kontroll inom en snar framtid så att sjukdomen inte sprids vidare och blir en långsiktig global hälsokris som vi måste bekämpa i stor skala i årtionden, som med hiv eller polio.”

Fantastiskt gjort, tycker vi på Café. Men hur mycket skänker Zuckerberg – egentligen? I detta diagram har vi ställt Facebookmiljardärens eboladonation i relation till hans förmögenhet:

ZuckerbergEbola2
Mark Zuckerberg skänker cirka 0,077 procent av sin förmögenhet, som av Forbes uppskattas till 32,5 miljarder dollar.

Vill du också göra en insats i kampen mot ebola? Här får du en enkel tabell som visar hur mycket (lite) du behöver skänka för att – procentuellt sett i förhållande till dina egna besparingar – vara mer generös än Mark Zuckerberg:

ZuckerbergEbola5
Skänka pengar kan du göra till bland annat Läkarmissionen, Läkare utan gränser och Röda korset.

Jens Stenberg, chefredaktör Café

Uppdatering: Som några läsare påpekat så består förstås inte Mark Zuckerbergs uppskattade förmögenhet enbart av likvida medel. Tanken med jämförelsen ovan är i första hand att poängtera att de flesta av oss kan bidra i kampen mot ebola om vi bara ger lite av det vi har till andra.

Annons

Dela (182)
Tweeta

Annons


Laddar