Annons
Annons

Mark Zuckerberg ger bort 391 miljarder kronor – för att han blivit pappa

Det sägs ju att man förändras av att bli förälder. För 31-årige mångmiljardären Mark Zuckerberg innebar förändringen att ge bort nästan allt han äger till välgörenhet.


mark-zuckerberg-pappa

”Vi vill att du ska växa upp i en värld som är bättre än vår”. Så skriver Facebook-grundaren Mark Zuckerberg och hans fru Priscilla Chan i ett öppet brev till deras nyfödda dotter Max.

I brevet skriver paret hur de vill hjälpa dotterns generation förbättra världen genom att göra den mer jämlik och se till att teknologi, information och medicin blir tillgängligt för så många som möjligt.

Annons

”Under våra liv kommer vi att ge 99% av våra aktier – i nuläget ungefär 45 miljarder dollar – för att komma närmare det här målet.”

Brevet, som naturligtvis publicerades på Facebook, fick på bara några timmar nära en miljon likes.

45 miljarder dollar motsvarar i dag 391 miljarder kronor – mer än en tredjedel av Sveriges statsbudget 2014 – och skulle hela summan ges på en gång vore det den största fonden i USA:s historia, skriver Bloomberg.

Exakt hur förmögenheten kommer att investeras förklaras inte. Paret lovar att ge mer detaljer ”när de har kommit in i familjerytmen”.

I ett separat uttalande skriver Facebook att Zuckerberg kommer att donera aktier för en miljard dollar om året de kommande tre åren, vilket fortfarande ger honom klar majoritet i bolaget.

Annons

Dela (251)
TweetaLaddar