Så preppar tre svenskar inför apokalypsen

Hur länge skulle du klara dig om det blev 
ett långvarigt strömavbrott, en plötslig 
klimatkollaps eller om kriget faktiskt kommer? 
Café möter tre hardcorepreppare som 
förbereder sig för domedagen.

Anna-Maria Stawreberg | Foto Ellika Henrikson  |  Publicerad 2018-04-24 09:55  |  Lästid: < 1 minuter

Numera är det ungefär lika skämmigt att erkänna att man inte har bunkrat färskvatten som att inte veta skillnaden mellan husets vita och en bättre Chablis. Försvarsberedningen kom strax före årsskiftet med en rapport som meddelade att ett väpnat angrepp mot Sverige inte kan uteslutas – och att alla måste ha beredskap att klara sin försörjning i en veckas tid. Utan stöd från myndigheterna. Samtidigt visar mätningar att vart tredje svenskt hushåll inte skulle klara sig mer än två dygn, även om de hade tillgång till vatten.

Kort sagt: alla måste preppa. Och skulle inte det där kärnvapenkriget eller det där The day after tomorrow-ovädret inträffa, så är det alltid bekvämt att ha lite extra tomatkrosskonserver och stearinljus hemma. Du kanske har nytta av det redan vid nästa influensa, strömavbrott eller släktinvasion. Att veta hur du ska bete dig i en kris – hur du gör första hjälpen eller håller värmen i en utkyld lägenhet – skadar liksom aldrig.

Café träffar tre preppers som laddar för apokalyps – på sitt eget sätt

Så förbereder sig ex-yrkesmilitären ”Peter” på domedagen

Lena Padukova: ”Vi i Sverige är mer sårbara än vi tror”

Torbjörn Selin: ”Om SHTF bör man prioritera skydd mot väder och vind”

Vill du lära dig mer om prepping?

I boken Prepping – att hoppas på det bästa, men förbereda sig på det värsta (Norstedts) har journalisten och författaren Anna-Maria Stawreberg träffat en rad svenska preppare som alla tagit preppingen till en ny nivå.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:29