Hoppa till innehåll

Så smakar Blossa Myntathé – 2020 års glögg från Blossa

Wilmer Gyllström

Blossa åker till marknaden i Marrakech och kommer tillbaka med årets glöggnyhet.

Sedan 2003 har Blossas årgångsglögg varit en snackis och efter de första åtta årens vintriga, svenska smaker har Blossa sedan 2011 hämtat inspiration från jordens alla hörn.

En jul utan Blossa är för många ingen riktig jul. I år tar företaget med oss på en resa till Marockos Marrakech där man har inspirerats av basaren Jemaa el-Fna och dess caféer som serverar det söta myntateet. I år har glöggen därför en frisk smak av grönt te och mynta som förenas med traditionella glöggkryddor.

Årets flaskdesign har fått sin inspiration av det traditionella kakel som pryder väggar och golv runt om i Marrakech. Den grön-blå färgen för tankarna till det (nåja) närliggande och svalkande havet.

– Det gröna teets strävhet gifter sig med sötman från glöggen vilket ger den ett trevligt avslut. Myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Blossa 20 Myntathé finns i Systembolagets beställningssortiment från den 15 september. Den har en alkoholhalt på 15 volymprocent. Priset är 124 kronor för 750 milliliter.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.