Hoppa till innehåll

Klassisk glögg från Blossa gör comeback

Blossa firar 20 år med att för första gången återlansera en tidigare utgåva. Denna gång i en mindre flaska, väl lämpad för årets glöggprovningar.

I två decennier har Blossa inför varje glöggsäsong presenterat en ny unik limiterad glögg. Ända sedan starten 2003 har man rest världen runt för att hitta nya smakkombinationer och varje år har flaskorna dessutom fått en ny unik design. Bakom samtliga smaker ligger Blossas Chief Blender Åsa Osvärn, som nu valt ut favoriten Blossa 04 för återlansering.

”Jag hade aldrig kunnat drömma om att årgångsglöggen skulle bli så uppskattad som den är idag. Det känns roligt att inför detta jubileumsår få chansen att blicka tillbaka och kunna återskapa just Blossa Vinteräpple.”

Blossa 04 Vinteräpple har en frisk smak av gröna äpplen och fransk calvados som rundas av med smakerna från Blossas unika glöggkryddor. Den nygamla nyheten återfinns i Systembolagets beställningssortiment från den 4 oktober, i en 375 ml glasflaska med en alkoholhalt på 15% och ett pris på 89 SEK. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.