Så snor du post-apokalypsstilen av Pedro Pascal i ”The Last of Us”

The Last of Us på HBO Max.

Allt du behöver är en pappakompatibel vaxad truckerjacka från det amerikanska märket Flint & Tinder.

Joakim Almén | Foto: HBO Max  |  Publicerad 2023-01-18 16:06  |  Lästid: 2 minuter

Det verkar som att Chernobyl-skaparen Craig Mazin lyckats göra det omöjliga, att omvandla ett fantastisk tv-spel till en lika fantastisk tv-serie. Dittills hade ingen lyckats. Snarare är det motsatta vanligare, att en kass film kan bli ett väldigt bra spel. Som när svenska svenska Starbreeze karvade spelguld av halvtaskiga Vin Diesel-filmen The Chronicles of Riddick för nästan 20 år sedan.

Men årets mest hajpade serie på HBO Max verkar ha övervunnit förbannelsen. Första avsnittet av The Last of Us infriade alla förväntningar och att döma av recensionerna som serien mottagit kommer kvaliteten inte att sjunka längs avsnittens gång. Hurra.

Pedro Pascal i snygg pappajacka i storserien ”The Last of Us” på HBO Max. Foto: HBO Max

Det första avsnittet sätter tonen direkt. Det är intensivt och becksvart. De mörka post-apokalyptiska miljöerna gör det stundtals svårt att urskönja färgerna på karaktärernas kläder. Men nånstans i de grådassiga katastrofmiljöerna går det att skymta Narcos– och Mandalorian-mannen Pedro Pascals karaktär Joels snygga pappajacka.

Den vaxade truckerjackan känns möjligen bekant. Om du har en 60-talistpappa med någorlunda känsla för stil finns det stor chans att du hittar en liknande jacka längst in i garderoben. Om inte så finns en likadan att köpa, förutsatt att du är sugen på att se ut som en apokalypsöverlevare.

Foto: HBO Max

Tidningen Men's Health har rotat fram att jackan är av märket Flint & Tinder, som är en bästsäljare hos den amerikanska klädsajten Huckberry. Den köld- och stryktåliga jackan kostar 298 amerikanska dollar och finns i åtta olika färger, däribland ”Forest” som Pedro Pascals bär i The Last of Us.

Huruvida The Last of Us kommer att göra truckerjackan trendig återstår att se. Men vill du se ut som en hård man som inte räds för zombieliknande ”clickers”-åbekän vet du var och vad du ska shoppa.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-01-18 16:06