Hoppa till innehåll

Så tar du hand om dina mockaplagg – 3 enkla och smarta tips

mocka
Martin Hansson

Oavsett om du har en ny mockajacka för säsongen eller en gammal trotjänare hemma i garderoben så mår den bra av ett par minuters vårdnad.

Att snöra på sig ett par nya mockasneackers eller låta en mockajacka göra premiär i vårsolen är en härlig känsla. Men när det gäller materialet mocka så är det något känsligare än vanligt skinn. Mockajackan är ett favoritplagg för många och materialet kräver sin omtanke. Café ger dig tre enkla och smarta tips för att få ut det mesta av ditt mockaplagg.
 

mockaborste1. Investera i en bra mockaborste.

Det grundligaste och kanske viktigaste är att investera i en bra mockaborste som tar bort smuts och samtidigt ruggar upp själva ytan. Tänk på att borsta åt samma håll för bästa resultat när du använder mockaborsten.
 

varmt vatten

2. Rengör mockasneakers

Flera skomakare menar på att ett effektivt knep för att göra rent skor i mocka är att borsta dem över ett kokande vattenbad. På så vis tränger vattenångan in i mockan, öppnar upp fibrerna och smuts avlägsnas lättare.
 

3. Ett klassiskt husmorstips

En vattenlösning med lite pressad citronsaft, en blöt bomullstrasa och försiktigt gnuggande kan göra så att eventuella fläckar på ditt mockaplagg försvinner. Låt skorna eller jackan torka ordentligt efteråt och impregnera sedan plagget på nytt.
 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.