Så tog Cafés Daniel Lindström bilden på nya Håkan-omslaget

Cafés modechef Daniel Lindström har tagit fotot till Håkans nya singelomslag. Här berättar han backstoryn till bilden.

Joakim Almén  |  Publicerad 2016-10-21 11:20  |  Lästid: 2 minuter
hakan

I natt släpptes en remix av Håkan Hellströms Du fria. På låten Du fria (Nisj remix) finns Silvana Imam med på flera verser.

Omslagsbilden är tagen av Cafés modechef Daniel Lindström i samband med efterfesten som avrundade Håkans Ullevispelningar i somras. Lindström berättar själv om omslagsbilden.

Fan vad kul att nya Håkan-singeln har din bild som omslag! Berätta om bilden.

– Jag och Silvana hade varit i samma sällskap och sett konserten tillsammans. Vi satt bredvid varandra och hon är ett stort Håkan-fan – hon var helt tagen av konserten. Hon var märkbart rörd hela kvällen och berättade att Håkans album betytt jättemycket för henne, säger Daniel Lindström och fortsätter.

– När han kom in på efterfesten var en av de första människorna han såg Silvana och de hade aldrig träffats. Eftersom jag var där med henne stod jag bredvid och jag hade en riktig kamera med mig. Jag såg i sökaren att det var riktigt bra bild. Men jag darrade ändå när jag skulle trycka av. Man är så jävla rädd att skärpan inte ska ställas in – man har ju bara bråkdelen av en sekund på sig. Varför den där bilden är så bra är för att det är så mycket energi i den. Hon är så himla glad att hon får träffa honom.

Vad betyder det här för dig personligen?

– I dag när det inte görs vinylskivor på samma sätt är betydelsen av en omslagsbild inte så stor, det är ju en jpg i ett Spotify-fönster. Men jag tycker det är väldigt roligt, för jag tycker om de där artisterna så himla mycket. Att få vara en del av deras skivkatalog.

Bilder från efterfesten publicerades på cafe.se, hur gick det till när den här bilden valdes?

– Både Håkan och Silvanas management kontaktade mig. Sen har de tagit Instagram-versionen. I original var den knivskarp och högupplöst, men de ville väl ha den typen av känsla.

Man är ju sugen på att veta: vad fick du i arvode?

– Jag ska få två långärmade t-shirts, haha. Men jag kommer få tillbaka det där på annat sätt. Mina möjligheter att få vara med på nästa efterfest har blivit större och det är viktigt!

Silvana Imam och Håkan Hellström från efterfesten omslagsbilden är tagen ifrån.

Silvana Imam och Håkan Hellström från efterfesten omslagsbilden är tagen ifrån.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar