Sångaren avbryter metalkonsert – för att läxa upp man som tafsade

Mitt under konserten gör sångaren ett avbrott för att skälla ut en man som han sett tafsa på en ung tjej. "Om någon känner för att göra något sånt igen kan ni dra härifrån och aldrig komma tillbaka. Ni är inte välkomna här."

Joel Linde  |  Publicerad 2017-08-21 10:26  |  Lästid: < 1 minut

Metalcore-bandet The Architects spelade på Lowlands Festival i Nederländerna under fredagen, när sångaren Sam Carter plötsligt gjorde ett oväntat avbrott, skriver BBC.

Spelningen filmades och i publiken syns frågande ansikten snurra runt för att finna svar på vad som pågick.

”Jag har funderat över om jag ska säga något om vad jag såg under den förra låten eller inte. Och jag tänker säga det”, ropar han ut till den förväntansfulla publiken.

”Jag såg en tjej, en kvinna som crowdsurfade, och jag tänker inte peka ut den skithögen som gjorde det men jag såg dig tafsa på hennes bröst och det är helt jävla vidrigt och sån skit har ingenting här att göra”, skriker han.

”Det är inte din jävla kropp, och du tafsar fan inte på någon /…/ Nu sätter vi igång det här igen och så ser vi till att det här är en säker plats för alla!” Carters starka ställningstagande mottogs av starka jubel (bortsett från ett par förvirrade blickar).

Se hela klippet här.

https://twitter.com/3FM/status/898632375772602368

P3 Nyheter undersökte antalet anmälda sexuella ofredanden på svenska festivaler 2016 och såg att de ökat från 10 till 115 från föregående år. År 2017 hade antalet minskat igen, till 79 (undersökningen publicerades den 28 juli).

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-08-21 11:55