Hoppa till innehåll

Sex hetaste trenderna på Way Out West

Tom Cehlin Magnusson

Café befinner sig på Way Out West och tar tempen på festivalens hetade trender.

Way Out West blir ofta både hånat och hyllat för sin trendiga publik. Stadsfestivalens natur tillåter som bekant en annan garderob än vad sina leriga motsvarigheter ute på ett fält ofta gör. Just Way Out West har också som bekant utmärkt sig med fingertoppskänsliga bokningar och kreddiga arrangemang runt omkring festivalen som lockat en hipp skara människor. Vilka är då trenderna bland årets besökare? Café listar trenderna vi såg under festivalens första dygn.

Kurt Cobain-brillor

De vita solglasögonen sitter på många nästippar, och utmanar de annars numera obligatoriska runda Ray Ban-solglasögonen. Brillorna gjordes kända på (trumvirvel) 90-talet då Kurt Cobain bar dem för jämnan. Märket som tillverkade dessa heter Christian Roth, men idag är det snarare hiphopen som har annekterat solglasögonen. Idag kallas de ofta för Clout Goggles, och syns på både på festival-aktuella Migos och festivalbesökarnas nästippar.

IKEA

Efter att Balenciaga släppte sin IKEA-inspirerade väska tidigare i år så turades Hypebeast och Hoghsnobiety om att spåra ur. Mössor, trackpants och Yeezy-sneakers: allt kunde IKEA-brandas. Även om hajpen kring allt blått och gult med en IKEA-logga har lagt sig så är möbelkedjans klassiska kasse ändå ett inslag på Slottskogens gräsmatta.

Hoodie

Hoodien är ju ett plagg som är svårt att trendbestämma, men nog är det hetare än på länge. Numera bärs plagget inte bara som ett avslappnat sportplagg, utan lika gärna tillsammans med kostymbyxor och läderskor. Eller varför inte knuten runt midjan?

Pappasneakers

…vilket för oss till en annan WOW-trend. Pappastilen, normcore – oavsett vad du vill kalla det så regerar alltjämt modet som för tankarna till en svensk mellanchef på 90-talet. Mellanblå raka jeans, instoppad t-shirt och fleecetröja är några av trenderna hängt med ett tag, men även pappiga sneakers. På scenen bar Migos limiterade Raf Simons-sneakers för Adidas, på festivalbesökarna hittar vi både Adidas Powerphase och Nike Air Max 97. Alla sneakers som din pappa skulle kallat för ”gympaskor”, och nickat gillande. 

Magväska

Magväskan har hängt med ett tag vid det här laget, och ett år till sitter den säkert på tronen som den ultimata-festivalväskan. Med sin kompakta storlek är den utmärkt för alla småprylar man annars tappar under hoppande på konserter, samtidigt som den inte tar plats som en ryggsäck. WOW-besökarna bär den som Skepta, hängandes över axeln.

Trackpants

Trackpantsen har vi på Café tjatat om hela våren, och tydligt är det att mjukisbyxorna har WOW-besökarna i ett bekvämt grepp. Oavsett om det är Adidas klassiska ränder, eller färgglada revärer från märken som Trés Bien och CMMN SWDN så syns trackpantsen överallt. Och konstigt vore väl annars, vilka byxor gör sig bättre på häng på Slottskogens gräsmatta än ett par bekväma trackpants?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.